Stephane Artois Provinciaal Meerkamp-kampioen

PK-JMK-20.05.20132-Mol-(1)
In het lange Pinksterweekend stond in Mol het “Provinciaal Kampioenschap Jeugdmeerkampen” op het programma. 17 atleten van atletiekclub KAPE kwamen aan de start en bij de benjamins-jongens werd bijna het hele podium ingenomen. Kapellenaar Stephane Artois werd provinciaal kampioen met 1823 punten, clubgenoot Alexander Anthonissen won de zilveren medaille met 1585 punten.
Het miezerige en koude weer was niet meteen bevorderlijk voor sportieve uitschieters. De twee medaillewinnaars zorgden echter – ondanks deze slechte omstandigheden – voor sterke prestaties in de individuele nummers. Stephane Artois won zowel de 60 m (9″22) als het hockeybalwerpen (35 m 16) én de 600 m (1’56″44). Bij het verspringen werd hij 3de met 3 m 54. In dit nummer moest hij clubgenoot Alexander Anthonissen als 2de (3 m 59) laten voorgaan. Alexander finishte dan weer als 2de op de 60 m (9″53), als 4de met de hockeybal (31 m 61) en als 5de op de 600 m (2’04″98).
Nog in de top-10 – op dit sterk bezette kampioenschap – eindigden Caro Vander Avert en Sebastien Artois, beiden als 10de en dit respectievelijk bij de benjamins-meisjes en pupillen-jongens. Alle resultaten van de KAPE-deelnemers zijn te bekijken op de website www.ackape.be.