Stationsparking van Heide breidt uit

Parkeerterrein-station-Heide


Na de herinrichting van de Heidestatiestraat in 2011 en de heraanleg van het grasveld op het Heidestatieplein in 2012, is nu de stationsparking in Heide aan de beurt.
Blauwe zone Heidestatieplein tijdens werken opgeheven
De werken aan de stationsparking starten op maandag 13 mei 2013 en zijn afgerond tegen het dorpsfeest in Heide, begin september dus. Tijdens de werken blijven er steeds parkeerplaatsen beschikbaar, maar dat zullen er te weinig zijn voor alle pendelaars en andere langparkeerders. Daarom wordt de blauwe zone op het Heidestatieplein tijdelijk opgeheven en is lang parkeren daar eventjes weer mogelijk. Let op, dit geldt niet voor de Heidestatiestraat. Daar moet je nog steeds je parkeerkaart gebruiken.
Meer parkeerplaatsen voor langparkeerders en fietsers
De stationsparking wordt zestig meter langer en de in- en uitritten worden verplaatst. Het aantal parkeerplaatsen breidt gevoelig uit van 120 naar 180 parkeerplaatsen. De parking wordt volledig aangelegd in klinkers en de parkeerplaatsen worden belijnd. Er komt ook betere openbare verlichting.
De fietsenstalling vergroot, zowel aan het perron richting Antwerpen als aan dat richting Essen. Over de lengte van de parking wordt het fietspad heraangelegd achter de gracht, verder van de straat weg dus. De gracht wordt gefatsoeneerd en de eiken langs de kant van de weg blijven staan. Na afloop van de werken, verhuist de frituur van het Heidestatieplein naar het voorste deel van de parking.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *