Stabroek start actie gratis plaspunten

plaspunt-hoevenen

Het plaspunt aan het Sociaal Huis in Hoevenen

web-1plaspunt-AC-Stabroek

Het plaspunt administratief centrum in Stabroek

De Stabroekse seniorenraad, in samenwerking met het OCMW en het gemeentebestuur, gaven zopas het startschot voor de actie ‘gratis plaspunten’ in de gemeente Stabroek. De seniorenraad zet lokaal het idee van de Provinciale Ouderenadviesraad (POR) verder, naar analogie met andere initiatieven in de provincie Antwerpen.
Gratis plaspunten zijn plaatsen in openbare gebouwen, horecazaken en andere ondernemingen waar je zonder aankoopverplichtingen naar het toilet kan gaan. Je herkent de punten aan de sticker op de deur of raam van de zaak. Een rolstoeltoegankelijk toilet herken je aan het blauw icoontje dat in de sticker is verwerkt. Een gratis plaspunt mag je tijdens de openingsuren steeds binnenwandelen voor een bezoek aan het toilet. Je hoeft niets te drinken en men zal je geen vergoeding vragen.
De gemeente en het OCMW Stabroek geven alvast het goede voorbeeld en brachten de sticker aan op de toegangsdeur van verschillende openbare gebouwen, nl.:   Stabroek:  administratief centrum, gemeentehuis, bibliotheek en lokaal Molenhoek,  Hoevenen:  Sociaal Huis, bibliotheekfiliaal en lokaal Witven en in Putte: lokaal ’t Kalf
De Gratis Plaspunten zijn een heel mooi initiatief en komen tegemoet aan de noden van de hele gemeenschap. Niet alleen ouderen hebben er baat bij, denk bijvoorbeeld ook aan kinderen, zwangere vrouwen en chronisch zieken.
Horecazaken of ondernemingen die zich graag als plaspunten willen profileren kunnen contact opnemen met  Christa Deprins, maatschappelijk assistent OCMW Stabroek, tel 03 317 18 80 of mail naar christa.deprins@ocmwstabroek.be. Na kandidaatstelling wordt een plaats bezoek afgelegd door de leden van de seniorenraad en wordt de officiële sticker van het plaspunt overhandigd. Alle deelnemende zaken worden vermeld op de websites van de gemeente Stabroek en het OCMW Stabroek.
 
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *