Stafort investeert in 20 e-steps om cultuur en natuur in de streek te verkennen

De voorstelling van de e-steps, door Tom Callens, gebeurde in bijzijn van burgemeester en schepenen

STABROEK – Outdoorbedrijf Stafort in Stabroek heeft geïnvesteerd in 20 elektrische steps. Met de steps kunnen bezoekers op een avontuurlijke manier de cultuur en natuur verkennen in de streek. Zaakvoerder Tom Callens wil met zijn duurzame steps een ambassadeur zijn voor het toerisme in Stabroek. Het gemeentebestuur mocht de steps al eens uittesten.

De e-step van Stafort

Stafort staat al 25 jaar bekend voor talloze outdoor-activiteiten, zoals paintball, highlandgames, varen, via ferrata en buggytochten. Zaakvoerder Tom Callens heeft nu een nieuwe activiteit die veel volk zal lokken: e-steps. Een activiteit die hij leerde kennen in de Ardennen. “Ik was er met mijn gezin op weekend waar we de e-steps hebben uitgeprobeerd. Een supertoffe activiteit die ik heel graag naar Stafort wilde brengen”, vertelt Tom.

De elektrische steps passen perfect binnen de multifunctionele visie van Stafort. “Stafort staat bekend voor avontuur, natuur en cultuur. Met deze activiteit kan je op een avontuurlijke manier de omgeving verkennen.” Voor de natuur hoeft Tom al niet ver te zoeken. “Via de Antitankgracht kunnen we routes uitstippelen naar het Moretus-, het Masten- of het Elsenbos.”

Voor men kan starten met de e-steps, leer je eerst de step kennen

Voorlopig heeft Tom Callens al 3 routes uitgestippeld: in Stabroek, Schaffen (Diest) en Beveren, waar Stafort ook actief is. “We kunnen ook routes uitstippelen op een andere plek, op vraag van de klant uiteraard. Dan nemen we bijvoorbeeld de steps mee naar de Kalmthoutse Heide of een andere locatie om daar een tocht te maken.”

Naast de natuur kunnen de e-steps ook voor cultuurbeleving zorgen. “Er zijn al plannen met gids Jo Van Dessel om met de steps een tocht te doen door Stabroek.” Jo Van Dessel geeft al culturele en historische rondleidingen in Stabroek met de fiets. “Maar het is vanaf nu dus ook een optie om de rondleiding in het fort te beginnen en met de steps verder te gaan in onze omgeving.”

Burgemeester Rik Frans probeert alvast een e-step uit

Toerisme

Stafort wil met de e-steps een boost geven aan toerisme in Stabroek. “In Stabroek en in de bredere omgeving zijn er zoveel toeristische troeven. Die wil ik terug verbinden met elkaar. De routes kunnen hier starten of in de plaatselijke horeca en zo langs al die activiteiten in onze streek rijden. Met deze investering willen we graag een ambassadeur zijn voor het toerisme in onze gemeente.”

Veiligheid en duurzaamheid

De e-steps moeten voor een extra beleving zorgen, maar de tochten moeten ook veilig verlopen. “Volgens het reglement moet je nog geen helm dragen op een step, maar toch zullen wij een helm verplichten. Voor we op uitstap vertrekken, zullen we ook eerst de tijd nemen om de step te leren kennen via een proefritje en we voorzien voor alle routes begeleiding.” De steps kunnen officieel 70 km/u halen, maar zijn gelimiteerd tot 25 km/u. Vanaf 16 jaar mag je alleen op een step rijden.

Stafort rijdt al jaren rond in de streek met buggy’s, nu kiest Tom voor een duurzamere optie. “We moeten mee op de duurzame kar springen en we hebben hier gekozen voor een elektrische step met de zwaarste batterij. In de beste omstandigheden kan je daar 70 kilometer mee rijden tot de batterij op is. Als de batterij leeg is, laden we die op via zonnepanelen. Zo denken we ook aan het ecologische plaatje.”

De activiteit is enkel gericht voor groepen. Voor een anderhalf uur met begeleiding betaal je 50 euro per step. Meer info vind je op www.stafort.be

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *