Stadssafari Dag van de Trage Weg


De districten Ekeren, Merksem, Antwerpen, Borgerhout, Deurne, Berchem, Hoboken en Wilrijk laten zich met elkaar verbinden door één groot kronkelend traject van kleine paadjes die je op groene plekjes brengen.
Regionaal Landschap de Voorkempen stippelde samen met Trage Wegen vzw routes uit langs de weggetjes waar je normaal nooit komt. Dát is de formule voor de stadssafari op de Dag van de Trage Weg. Meer dan 200 wandelaars schreven zich in om mee op ontdekking te gaan.

Om 9 uur zaterdagochtend geven deputé Luk Lemmens, Antwerps sportschepen Peter Wouters, Ekers districtsburgemeester Koen Palinckx en Ekers schepen Ronny Kruyniers het officiële startschot van de wandeltweedaagse. Vijftig wandelaars die het lange traject aandurven, vertrekken in Ekeren aan hun dagtocht die ’s namiddags eindigt in Deurne.

“We zijn vereerd dat de wandelaars in Ekeren vertrekken en een aantal van onze groene geheime plekjes gaan ontdekken,” vertelt districtsburgemeester Koen Palinckx. “Via natuurgebied de Oude Landen en kasteel Veltwijck komen de wandelaars in Merksem terecht. Dit evenement bewijst dat wandelen ook dichtbij de stad uitdagend kan zijn.”

Voor de tochten van 25 of 50 kilometer zorgt Sporting A voor bevoorrading. “Dicht bij huis bewegen met gezonde tussendoortjes, daar werken we als stad graag aan mee”, aldus Antwerps sportschepen Peter Wouters. Velo Antwerpen en DeWaterbus bieden de deelnemers ook een dagpas of ticket aan om thuis te geraken.

Voor wie 25 kilometer wandelen te intensief is, zijn er kortere, gezinsvriendelijke wandellussen van 7 of 15 kilometer in Merksem en Deurne. Hiervoor hoeven deelnemers niet vooraf in te schrijven.

De stadssafari is een samenwerking van Regionaal Landschap de Voorkempen, Trage Wegen vzw, Stad Antwerpen en haar districten Ekeren, Merksem, Antwerpen, Borgerhout, Deurne, Berchem, Hoboken en Wilrijk, Sporting A, Velo stadsfietsen, DeWaterbus, Scouts & Gidsen Den 41 Koningin Astrid (Merksem), Scouts & Gidsen Sint-Bernadette (Deurne) en Gidsenwerking Fort 8.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder