Politie Brasschaat speurt ontvoerd hondje op

BRASSCHAAT – Op 8 oktober liep bij de lokale politie Brasschaat de melding binnen van een ontvoerd hondje. Dankzij uitvoerig buurtonderzoek kon de viervoeter na twee dagen teruggevonden worden in Wuustwezel.

Op vrijdag 8 oktober meldden de eigenaars van Chouffe dat hun hondje weggelopen was op het kruispunt van de Donksesteenweg en de Baillet-Latourlei in Brasschaat. Even later vernamen zij dat het door twee personen werd meegenomen in een voertuig. Daarop startten de politiediensten o.a. een speuractie naar het voertuig en de inzittenden.
Uiteindelijk leverde een doorgedreven buurtonderzoek de gouden tip op die naar Wuustwezel leidde. Daar kon Chouffe, vier dagen na zijn ontvoering, teruggevonden worden, waarna hij weer herenigd werd met zijn geëmotioneerde baasjes die zeer dankbaar waren voor het harde speurwerk!
Tegen de verdachte werd een proces-verbaal opgemaakt voor diefstal. Ontvoering van dieren is gelukkig een zeldzaamheid in Brasschaat.

Waar de politiediensten wel vaak mee geconfronteerd worden, zijn weggelopen/verloren/teruggevonden dieren. Gemiddeld krijgt de politie per maand 22 meldingen binnen. Dat kan zijn van de eigenaars die melden dat ze hun dier kwijt zijn (uitgebroken, weggelopen,…) of van bezorgde burgers die een viervoeter moederziel alleen zien ronddolen en soms zelfs de moeite nemen om hem naar het commissariaat te brengen.

Heel af en toe gaat het om uitzonderlijke dieren zoals een slang of een hangbuikzwijntje maar meestal over honden en katten. Het doet ook onze mensen steeds plezier wanneer ze Minou of Max weer met hun baasje kunnen herenigen. We doen via deze weg nogmaals een warme oproep met de vraag om de gegevens op de chip van je viervoeter weer vrij te geven voor de politiediensten. Op www.checkjechip.be kan je de gegevens op de chip nakijken en de toegankelijkheid ervan beheren. Wanneer we een hond/kat vinden waarvan we de gegevens niet kunnen raadplegen, moeten we beroep doen op een dierenarts en dat betekent extra werk voor iedereen én het duurt langer om je viervoeter weer in de armen te kunnen sluiten.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *