Stabroekse personeelskring “ de Stabpers” speelt blijspel “Erotiek in de Politiek”


De bekende Antwerpse stadssecretaris Roel Verhaert verraste 2 jaar geleden vriend en vijand met de publicatie van zijn politieke blijspel “Betrapt in het kartel”. Vanuit een jarenlange ervaring met het politieke bedrijf en een fijn gevoel voor humor beschrijft hij daarin met een vette knipoog de “spannende” verkiezingsstrijd in een typisch Vlaams dorp.
Op de personeelsdienst van de gemeente Stabroek werd er bij het lezen van de tekst duchtig gegniffeld met de uit het politieke leven gegrepen situaties. Een toneelstuk komt natuurlijk pas echt tot zijn recht op de scène. Stilaan rijpte bij de dames van de personeelsdienst, Nathalie Meeusen en Nicole Michielsen het plan om de uitdaging aan te gaan en het stuk in Stabroek op te voeren. De komende gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober waren een te mooie gelegenheid om zomaar voorbij te laten gaan. Hier en daar werd het stuk een beetje aangepast aan Stabroekse situaties( niet personen!)  . De aangepaste versie kreeg de naam “Erotiek in de Politiek” mee.
Nu kwam het er op aan om de collega’s warm te krijgen voor het project.  Op de nieuwjaarsreceptie voor het personeel hing de zaal vol met affiches met teksten zoals :  “U bent een komediant ?”,  “Wil u wel eens opkomen bij de verkiezingen zonder de gevolgen?” of nog “Zou u graag eens iemand anders zijn?“. Vanzelfsprekend wekte dit bij alle aanwezigen nogal wat nieuwsgierigheid.  Toen de secretaris aan het  einde van zijn nieuwjaarstoespraak een tip van de sluier oplichtte door te vertellen dat Nathalie en Nicole volk zochten  om een toneelstuk op te voeren over de gemeenteraadsverkiezingen,  was de interesse van collega’s én bestuurders gewekt. De personeelskring van het Stabroekse gemeentepersoneel (“ De Stabpers” ) heeft  dan ook direct en zonder aarzelen de schouders onder dit project gezet. Aangezien de verstandhouding tussen bestuurders en personeel in Stabroek prima is,  zag ook het college geen graten in het project. Burgemeester en schepenen kijken uit naar hoe het politieke reilen en zeilen door het personeel op de planken zal worden gezet.
Een plezante vaststelling was dat er vanuit alle geledingen en diensten van het gemeentebestuur vrijwilligers zich aanboden om mee te werken, zowel bedienden als werklieden en politieagenten. De acteurs vormen een leuke combinatie van gemeentebedienden, onderwijzend personeel en politieagenten van de zone Noord.  Ook het promoteam en de technische crew zijn collega’s van verschillende gemeentelijke diensten. En last but not least : de regisseur is wel geen gemeentepersoneel maar wel de zoon van een gepensioneerde gemeentebediende ! It ’s all in the family !!
Als leden van het gemeentelijk apparaat zowel administratief, logistiek als politioneel, voelen zij zich  allemaal heel erg verbonden met de plaatselijke politiek. Tenslotte zijn zij degenen die de volgende zes jaren achter de schermen het beleid mee moeten uitzetten en uitvoeren. Wie het hier in Stabroek voor het zeggen gaat krijgen, belangt iedereen aan en niet het minst : het personeel !
Politiek is natuurlijk een ernstige zaak, maar met een beetje humor uitkijken naar de volgende verkiezingen kan voor niemand kwaad!

Opvoeringen in de Moorlandzaal (achter het gemeentehuis/park) van Stabroek:

-Vrijdag, 28/9 om 20 uur – deuren open vanaf 19u30u
-Zaterdag, 29/9 om 15 uur – deuren open vanaf 14.30 u.
-Zaterdag, 29/9 om 20 uur – deuren open vanaf 19.30 uur.
-Zondag, 30/9 om 20 uur – deuren open vanaf 19.30 uur.

Kaarten kosten 8 euro en zijn te bestellen op het nummer 03/568.80.80 ( van maandag tot vrijdag tijdens de kantooruren) of via toneel@stabroek.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.