Stabroekse kasteeldagen


De Stabroekse kasteeldagen gaan door in het Ravenhof, Oud Broek te Stabroek op 15 en 16 oktober 2011, telkens van 10 – 17 uur.
Verkoop boeken cd’s en cd’roms
De Stabroekse bibliotheek houdt grote herfstschoonmaak. Wegens de omvang van de zichzelf steeds hernieuwende collectie moet er regelmatig plaats worden gemaakt in de rekken.
Hetgeen wordt afgevoerd bevat heel wat interessante koopjes. De opbrengst van de verkoop gaat naar het goede doel.
Een interessante gelegenheid om je boeken- en cdrek aan te vullen. Prima te combineren met een mooie herfstwandeling in het kasteeldomein en af te sluiten in het cafetaria van het kasteel waar de cultuurraad je graag bedient.
In de marge van de boekenverkoop presenteert het Davidsfonds Putte-Grens zondag het nieuwe aanbod van het Davidsfonds nationaal. Ter kennismaking en eventueel ter bestelling, niet ter aankoop ter plaatse.
Verenigingen aan het werk
De kasteeldames en –heren, de vaste gebruikers van het kasteel zetten hun deuren open en laten het publiek kennis maken met hun bezigheden. Schilderen, fotograferen, etsen en drukken, beeldhouwen, computeren, musiceren, creatief bezig zijn, beetje heemkunde opsnuiven, het behoort allemaal tot het kasteels aanbod.
Misschien is er wel iets bij naar uw gading om in een aangename omgeving een prettige en creatieve hobby te ontwikkelen.
Poëziewandeling
Op zondag 16 oktober 2011 vindt er rond het kasteel Ravenhof een poëziewandeling plaats met Marc Bungeneers, een paar jaar terug nog stadsdichter in Leopoldsburg, ere- dichter van Herk-de-Stad en winnaar van tal van prijzen.
Samen met de dichter maken wij om 14.00 uur een wandeling rond het domein Ravenhof waar hij ons een aantal van zijn gedichten ten gehore zal brengen. Deelname aan dit evenement is gratis
Tentoonstelling
In de galerij in het kasteel loopt tijdens beide dagen ook een tentoonstelling met beeldende kunst van de leden van IKIM en een aantal gasten van vzw De Rotonde.

foto: Marc Bungeneers


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *