Stabroekse Kasteeldagen met Dirk Draulans en Axel Daseleire

Donderdag 4 oktober stelde de cultuurraad van Stabroek het programma van de Stabroekse Kasteeldagen voor in het Ravenhof te Putte.

Verkoop boeken cd’s en cdrom’s.
Ravenhof 20 en 21 oktober 2012, telkens van 10 – 17 uur.
De Stabroekse bibliotheek houdt grote herfstschoonmaak. Wegens de omvang van de zichzelf steeds hernieuwende collectie moet er regelmatig plaats worden gemaakt in de rekken.
Hetgeen wordt afgevoerd bevat heel wat interessante koopjes. De opbrengst van de verkoop gaat naar het goede doel.
Een interessante gelegenheid om je boeken- en cdrek aan te vullen. Prima te combineren met een mooie herfstwandeling in het kasteeldomein en af te sluiten in het cafetaria van het kasteel waar de cultuurraad je graag bedient.

Verenigingen aan het werk

Zaterdag 20/10 van 10 – 17.00 uur
De kasteeldames en –heren, de vaste gebruikers van het kasteel zetten hun deuren open en laten het publiek kennis maken met hun bezigheden. Schilderen, fotograferen, etsen en drukken, beeldhouwen, computeren, musiceren, creatief bezig zijn, beetje heemkunde opsnuiven, het behoort allemaal tot het kasteels aanbod.
Misschien is er wel iets bij naar uw gading om in een aangename omgeving een prettige en creatieve hobby te ontwikkelen.

Zaterdag 20/10 Gespreksavond met Dirk Draulans
20.00 UUR
Inkom : vvk 10 €, kassa 12 €, reserveren bij cultuurdienst, 03 210 11 75, reservaties@stabroek.be
Dirk Draulans zal het hebben over ‘het sociale leven van de mens vanuit Darwinistisch perspectief’’
Hij is licenciaat Dierkunde (KU Leuven (1979)) en doctor in de Wetenschappen (KU Leuven (1983)) specialisatie gedragsecologie. Dirk is sinds 1987 redacteur bij het weekblad Knack.
Hij was vaste gast in ‘De Laatste Show’ (TV1) van 2003 tot 2006 en deed daarnaast ook nog   allerhande ander televisiewerk, zoals ‘Hoe?Zo!’ en ‘Moeders en Dochters’. In 2010 presenteerde hij ‘Beagle, in het kielzog van Darwin’ voor Canvas.
Hij is ook een zeer productief schrijver, er staan een vijftigtal wetenschappelijke publicaties in
vakbladen, en een veertigtal populariserende verhalen over zijn werk op de teller, aangevuld met 13 literaire werken.
Als redacteur bij Knack schrijft hij reportages over boeiend wetenschappelijk werk, over ‘affaires’ die dikwijls een wetenschappelijk tintje hebben, zoals de dossiers rond het illegale gebruik van hormonen in de veeteelt, en over ‘hete hangijzers’ in de wereld, zoals oorlogen – de Golf, ex-Joegoslavië, de Afrikaanse conflicten – en milieucatastrofen, zoals Tsjernobyl, olierampen en de verdwijning van de wouden in de wereld.
Het kan niet anders of iemand met zo’n palmares is een uiterst interessante verteller en praatgast.

Zondag 21/10 Poëziewandeling met Axel Daeseleire
14 uur
gratis deelname, maar om praktische redenen wel vooraf aanmelden bij cultuurdienst, 03 210 11 75, cultuurdienst@stabroek.be
Dit jaar vervoegt, verrassend,  Axel Daeseleire het rijtje van onder andere Robin Hannelore, Elvis Peeters, Peter Holvoet Hansen, Sammy De Burgrave, Rik De Leeuw, Benno Barnhart en Marleen De Cree.
Hij is bekend om zijn rollen in onder andere de internationaal gelauwerde tv-reeks ‘Matroesjka’s’, en de speelfilms ‘Team Spirit’, ‘Team Spirit 2’ en ‘De Hel van Tanger’.
Tijdens zijn toneelopleiding aan de Antwerpse Studio Herman Teirlinck speelde Daeseleire een rol in de film ‘Ad Fundum’ van Erik Van Looy. Nadien volgden diverse film- en televisierollen, onder andere in ‘She Good Fighter’, ‘Thuis’ en ‘Terug naar Oosterdonk’. In 1998 vertolkte hij de hoofdrol in de film ‘Dief!’, gebaseerd op het leven van de Antwerpse boef Frans Van Reeth, beter bekend als ‘Frans De Kleerkast’. Van 1999 tot 2002 brak Daeseleire door bij het grote publiek via zijn rol als Ben Vanneste in de politiereeks ‘Flikken’.
Op dit moment speelt hij de hoofdrol in de VT4-serie Vermist als Eric Coppens.
Behalve acteren en dj’en, schrijft Axel poëzie en is hij medeoprichter van het kunstenaarscollectief ADAMAVA. In 2005 verscheen zijn eerste poëziebundel ‘Nachtdier’ (Berghmans Uitgevers) waarmee hij meteen de publieksprijs won van ‘Rottend Staal.
Naast eigen werk zal hij ook een aantal van zijn persoonlijke lievelingsgedichten voordragen.

Tentoonstelling
Tijdens de kasteeldagen loopt  in het kasteel beide dagen ook een tentoonstelling met beeldende kunst van de leden van IKIM.

Verder staat er nog op het programma:
-van 1 tot 4 november heeft voor de 30ste keer de groepstentoonstelling plaats
-Theatervoorstelling “Het Elfde gebod” op 15 december in zaal Moorland met Nicky Langley en Pietro Raman.
-comedy show “Dufraing en De Wit”, in zaal Moorland op 18 januari 2013

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder