Stabroekse Kasteeldagen lokken veel volk

Het voorbije weekend was het een grote drukte in en rond het kasteel Ravenhof te Putte.
De  Stabroekse cultuurraad richtte traditiegetrouw de Stabroekse kasteeldagen in.  Naast de talrijke verenigingen dit het publiek kennis lieten maken met hun bezigheden, kon je ook een bezoekje brengen aan de tentoonstelling met beeldende kunsten van de leden van Ikim.

Dirk Draulans

Op zaterdagavond volgde dan een voordracht met Dirk Draulans.   Die ging door in de cafetaria van het Ravenhof, de grote zaal was immers nog  ingenomen voor de boekverkoop van de Bib.
 Dirk Draulans is een heel bezige bij: doctor in de wetenschappen, redacteur bij het weekblad Knack, auteur van heel wat boeken, en deelnemer aan verschillende tv-reeksen, waarbij we vooral de reis met  de “Beagle, in het spoor van Darwin” onthouden, uitgezonden op Canvas.
Voor deze avond had Draulans het over “Het sociale leven van de mens vanuit Darwinistisch perspectief”.  Hij liet zich daarbij ondersteunen door een beeldpresentatie, die begon met de projectie van een affiche van het “Simplistisch verbond” van Koot en Bie, waarop de slogans “Geen gezeik, iedereen rijk!” en “Samen voor ons eigen”, wat volgens Draulans een goede samenvatting geeft van de aard van het huidige sociale leven.    Hij vindt zowel bij mens en dier de neiging tot samenwerking vooral als deze het persoonlijk belang dient.  Nog een belangrijk punt dat wij hoorden was dat de opmars van computers, iphones en andere digitale hulpmiddelen de groei van onze hersenen zouden terugdringen, omdat we zelf minder moeten weten en onthouden.  En tenslotte onthouden wij ook dat de graad van agressie tussen mensen erg is teruggedrongen.  En dat kunnen wij alleen maar bevestigen, want de oude en de nieuwe burgemeester  plus  aanhang volgden het discours van Draulans heel vredig en vriendschappelijk bijeen gezeten aan hetzelfde tafeltje.

Axel Daeseleire

Zondag was het de beurt aan Axel Daeseleire. Axel Daeseleire is bekend om zijn rollen in o.a.de internationaal gelauwerde tv-reeks Matroesjka’s, en de speelfilms Team Spirit, Team Spirit 2 en De Hel van Tanger. Van 1999 tot 2002 brak Daeseleire door bij het grote publiek via zijn rol als Ben Vanneste in de politiereeks ‘Flikken’. Behalve acteren en dj’en, schrijft Axel poëzie. In 2005 verscheen zijn eerste poëziebundel ‘Nachtdier’ .
In het kader van de Stabroekse Kasteeldagen  nam acteur, kunstschilder en dichter Axel Daeseleire zondag 21 oktober een grote groep wandelaars  mee voor een poëtische wandeltocht door het park aan het kasteel Ravenhof. Hij bracht daarbij eigen werk en gedichten van zijn favoriete auteurs en liet zich bijstaan door kunstschilder en schetser Jan Scheirs. Een luchtige wandeltocht met mooie gedichten, die soms tot nadenken stemden.
Nadien kreeg de wandelaars de gelegenheid de kunstwerken van Jan Scheirs aan te schaffen.

Boeken- en cdverkoop


Gans het weekend kon men in de hal van het Ravenhof snuffelen in het aanbod boeken en cd’s die de Stabroekse bib aanbod. Velen gingen dan ook met zakken vol lees- en luistergenot naar huis.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder