Stabroeks Katharinakoor wint de 'Cultuurprijs 2011'


Vrijdag 28 januari had in het kasteel Ravenhof te Putte de nieuwjaarsontmoeting plaats van het verenigingsleven. Dit gaat steeds gepaard met de uitreiking van de cultuurprijs. Dit jaar waren het de verenigingen die aan bod kwamen en er waren er 3 voorgedragen: de Koninklijke Toneelvereniging ‘De Vriendenschaar’, het Katharinakoor en Stay Events.

Het Katharinakoor van Stabroek bestond in 2011 40 jaar en terecht ging de Cultuurprijs 2011 naar hen. Het koor dat werd opgericht door Albert Huybrechts als kerkkoor maar er worden ook profane liederen gezongen. Zodat ze niet alleen kerkelijke diensten opluisteren maar ook andere feesten. Dirigent Ivo Venkov heeft in hun jubeljaar de dirigeerstok doorgegeven aan één van zijn leerlingen de 24-jarige Pascal van Os. Ze hebben ondertussen al heel wat concerten, huwelijken en uitvaarten verzorgd waar zowel jong als oud van kon genieten. Naast zingen is er ook jaarlijks een wandeldag, een fietstocht, een quiz, enz…

Voorzitter van het koor Guy Cornelissens was terecht fier op de groep zangers en nam met trots de penning in ontvangst uit handen van kunstenaar en ontwerper van de penning Hans Hermes.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *