Stabroek zoekt verdienstelijke persoon voor Cultuurprijs 2022

Vorig jaar werd de Cultuurprijs uitgereikt aan Stay Events

STABROEK/PUTTE/HOEVENEN – Stabroeks’ culturele leven wordt jaarlijks door de Cultuurprijs extra in het zonnetje geplaatst. Vorig jaar werd de oorkonde en een geldprijs uitgereikt aan Stay Events. Wie gaat dit jaar de cultuurprijs veroveren? Dit initiatief van de culturele raad, met volledige ondersteuning van het gemeentebestuur, is op zijn terrein hetzelfde als de viering van de sportlaureaten.

Aangezien cultuur, in de ruime vorm bekeken, een bijzonder belangrijk element is in het welzijn van de mensen vond de cultuurraad, met volle instemming van het gemeentebestuur, dat personen/verenigingen uit de gemeente die zich op dit terrein verdienstelijk maken wel eens in de bloemen mogen worden gezet.

Zoals het reglement voorziet komt er voor het jaar 2022 weer een persoon in aanmerking. Iedereen uit de gemeente kan, zowel persoonlijk als uit naam van een Stabroekse vereniging, een inwoner uit de gemeente voordragen om op basis van geleverde prestaties op het culturele vlak te worden bekroond.

De leden van de algemene vergadering van de culturele raad zullen op basis van de voordrachten beslissen of de prijs wordt toegekend en indien ja aan wie. Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting 2023 van het socio-culturele leven, op zaterdag 28 januari 2023 in zaal Moorland, wordt de uitverkoren persoon in de bloemen gezet.

Wat moet je doen!
Je richt een brief aan het College van Burgemeester en Schepenen, Dorpsstraat 99, 2940 Stabroek, t.a.v. de Cultuurdienst of je stuurt een e-mail naar cultuurdienst@stabroek.be. Hierin draag je een inwoner voor voor de cultuurprijs. Belangrijk is dat je duidelijk je eigen naam en adres vermeldt, dit om bij eventuele onduidelijkheden contact met je te kunnen opnemen. De identiteit van de voordrager wordt niet bekend gemaakt. Bij de brief of e-mail geef je een korte maar volledige uitleg waarom je de betrokken persoon voordraagt. Deze gegevens moeten voor 20 november 2022 worden bezorgd.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder