Stabroek zoekt creatievelingen om van nutskasten een ‘kunstkast’ te maken: “Geef 2940 kleur”

STABROEK – De gemeente Stabroek is op zoek naar creatieve kunstenaars die een dertigtal nutskasten in de gemeente willen beschilderen. Het is een samenwerking met ‘Tour Elentrik’ om de straten meer kleur te geven. Het initiatief is de eerste actie van de nieuwe cultuurvisie van de gemeente. 

Begin 2024 stelde schepen van Cultuur, Liesbeth Bardyn (CD&V), de nieuwe cultuurvisie voor, om tot 2030 een beter en duidelijk cultuurbeleid te hebben voor de gemeente Stabroek. Een van de eerste acties uit die visie wordt nu op gang getrapt.

“Uit die visie is gebleken dat er te weinig cultuur was in ons straatbeeld”, zegt schepen Bardyn. “Dat is toch een belangrijke eerste stap om in aanraking te komen met cultuur.” De gemeente vond bij ‘Tour Elentrik’ een geschikte partner, een project dat artiesten zoekt om nutskasten in de straten te beschilderen.

“We zoeken creatieve hobbykunstenaars, kunstateliers, verenigingen of professionele kunstenaars die van de nutskasten een mooi kunstwerk willen maken. Iedereen is welkom.” Geïnteresseerden moeten zich inschrijven voor 23 juni. “Op 6 juli geeft ‘Tour Elentrik’ een workshop over wat juist de bedoeling is. Nadien gaan we in samenwerking met de creatievelingen en ‘Tour Elentrik’ ontwerpen maken en in september worden de nutskasten dan beschilderd.”

Verbinding

Geïnteresseerde kunstenaars hebben dus een inspraak op de ontwerpen die op de nutskasten zullen terechtkomen. “Al werken we wel in het thema van verbinding”, zegt Bardyn. “De nutskasten zorgen voor een elektrische verbinding en deze kunstwerken moeten een verbinding maken tussen Stabroek, Hoevenen en Putte.” 

Cultuurraad

Met deze actie zal dus ook het eerste puntje van de Cultuurvisie van schepen Bardyn afgevinkt worden. “Het moet de cultuur in onze gemeente een extra boost geven.” En ook de cultuurraad staat achter het plan. “Zij hebben mee geïnvesteerd in deze actie. Dankzij hen kunnen we nu een dertigtal nutskasten meer kleur en cultuur geven.”

Ben jij de schilder die de gemeente zoekt? Schrijf je in via deze link: https://forms.gle/GyhUJgaa6yW6eqXN7

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *