Leerlingen van Openluchtschool Sint-Ludgardis kijken uit naar nog groenere speelplaats

Een duim voor de cheque van 14.000 euro voor de verdere vergroenen van de speelplaats.

BRASSCHAAT – “Bij ons op Sint-Ludgardis, hoort iedereen erbij. We vormen samen een kleurtje van die grote regenboog…”, met een liedje verwelkomde de kinderen van de Brasschaatse Openluchtschool Luk Lemmens, gedeputeerde van de provincie. Lemmens had een cheque bij van 14.000 euro. Met dit bedrag wil de school de speelplaats verder groener maken.

 Een feestelijk moment voor directie en leerkrachten.

Groene Oases van de provincie Antwerpen streeft naar de ontharding en vergroening van de speelplaatsen in de provincie. Ook de Brasschaatse Openluchtschool Sint-Ludgardis sleepte een subsidie in de wacht. Hoewel de school al een relatief groene speelruimte heeft, zal er toch nog heel wat onthard worden en krijgt het bestaande groen een stevige opfrisbeurt.
“Juf Romina nam het initiatief”, zei Gwenda de Wachter, één van de drie directeurs van de school. “Hoewel Sint-Ludgardis zich al op een relatief groen terrein bevindt met een moestuin en een kabouterbos, moet een deel van de speelplaats van de lagere- en kleuterschool verder onthard worden en komt er een waterdoorlaatbare verharding in de plaats”, weet de directeur. Met de subsidie hoopt de school een blotevoetenpad van verschillende soorten ondergrond aan te leggen, omgewaaide bomen te  vervangen en plantgoed uit te breiden. Een blotevoetenpad helpt kinderen bij hun ontwikkeling. Op het pad voelen ze verschillende soorten ondergrond, zowel gladde stenen, gras, zand en rubberen noppen.  

Financiële steun
Gedeputeerde Luk Lemmens onderstreepte het belang van een groene omgeving. “Door scholen te ondersteunen bij het ontharden en vergroenen van hun speelplaatsen, werken we aan een biodiversiteit en klimaat veiliger omgeving.” Groen Oase biedt niet alleen financiële steun, maar werkt ook samen met Regionaal Landschap De Voorkempen. Zij bieden de scholen advies over plantgoed, tekenen mee de plannen en sturen de vergroening aan.

Het feest werd opgeluisterd door het kinderkoor onder leiding van Dominique Vervoort en Aline Verbergt aan het orgel. Juf Aline is in zwangerschapsverlof maar wou samen met haar baby Leonard het ‘moment suprême’ niet missen. ( mw )

Het schoolkoor onder leiding van juf Dominique Vervoort met muzikale ondersteuning van Aline Verbergt.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *