Stabroek Zingt verrast publiek!Tien jaar geleden startte “Stabroek Zingt” ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van de gemeente Stabroek. En dit wilde de organisatie op gepaste wijze vieren. Op zaterdag 8 juli kwam dan ook een massa volk  afgezakt naar “den hof van den burgemeester” voor het gezelligste meezingfestijn in de Polder.
De aanwezigen werden getrakteerd op meer dan veertig meezingers, van Nederlandstalige klassiekers tot dansbare disco. Maar vooraleer er luidkeels kon worden meegezongen, palmde Dana Winner het podium in en meteen was de toon gezet voor een spetterende avond.
Vooraleer het voorzingkoor het podium betrad, mochten de kids zich uitleven op het zijpodium waar Nederlandse liedjes werden gespeeld, waarop zij konden meezingen en dansen. Karen Kools zorgde ervoor dat alles in goede banen werd geleid. Vanaf 21  uur startte de feesteditie en kregen de aanwezigen maar liefst 39 liedjes voorgeschoteld.
Verrassing
Stabroek Zingt had een verrassing beloofd! En het werd er eentje van formaat. Er werden 4 mysterieuze gasten op de affiche aangekondigd. Voor velen was het dan ook een verrassing dat tussen de zangstonde door Paul Severs, Luc Caals, Sam Gooris en Yves Segers het podium betraden. Paul Severs staat al meer dan vijftig jaar op de planken en kreeg het publiek naar zijn hand met o.a. “Geen wonder dat ik ween”. Luc Caals bracht dan weer een ode aan zijn idool André Hazes. Het optreden van Sam Gooris zorgde voor vuurwerk! Deze sympathieke gast die het gras laat groeien en aan Marijke vraagt om hem vast te houden, zette de weide in vuur en vlam. Tenslotte schreeuwde Yves Segers, de stem van Toast, het van de daken.
Zjuul Krapuul
Ook dit jaar mocht Zjuul Krapuul niet ontbreken. Alle jaren is hij van de partij en het comité van Stabroek Zingt vond het dan niet meer dan gepast om Zjuul te bedanken voor zijn inzet en bijdrage.  Hij kreeg hiervoor een mooie award. Zjuul had zich hier niet aan verwacht en was dan ook enorm verrast door het mooie gebaar van Stabroek Zingt!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *