Stabroek viert groene verjaardagen

De milieuraad en de Stabroekse Velt-afdeling vierden hun 35-jarig bestaan. De gemeentelijke verfraaiingsactie is aan zijn 30ste editie toe. De Velttuin bestaat een kwarteeuw en de compostmeesters zijn 15 jaar actief. Reden te meer om feest te vieren. Dat gebeurde zondag in de Velttuin aan de Frans Hotagstraat.

Om hun vijftienjarig bestaan te vieren knutselden de compostmeesters een bijenhotel in elkaar. “Hiervoor werden in verschillende materialen gaatjes geboord van 3 tot 8 mm. Solitaire bijen komen hierop af en leggen in de geboorde tunneltjes hun eitjes. Vlak bij het bijenhotel hebben we een amfibieënpoel gegraven. Die is pas gegraven en momenteel zit er nog niet veel leven in. Volgend jaar is het in deze poel een drukte van belang”, verzekert Dirk Platteau, voorzitter van de tuincommissie van Velt Stabroek.  “Na een kwarteeuw Velttuin heeft de oorspronkelijke omheining zijn dienst bewezen. Daarom slaan we vandaag symbolisch de eerste staak van een nieuwe omheining in de grond”, aldus nog Platteau.

Walter Dehaes, ondervoorzitter van de milieuraad, deed in zijn gelegenheidstoespraak een oproep naar jonge mensen om zich te engageren. “Het bestuur van de milieuraad bestaat uit mensen met een gezegende leeftijd. Het wordt de hoogste tijd dat er drastische verjonging komt. Alhoewel de milieuraad politiek onafhankelijk moet blijven, stellen we vast dat veel politici die nu een schepenmandaat uitoefenen of uitgeoefend hebben en ook heel wat raadsleden zich in het verleden verdienstelijk maakten in die milieuraad. Dat is geen toeval. Deze adviesraad heeft immers niet alleen te maken met milieu, maar ook met afvalbeleid, mobiliteit en ruimtelijke ordening. De milieuraad is voor jonge mensen met politieke aspiraties een ideale leerschool. Daarom ook mijn oproep aan beginnende politici om zich te engageren in de milieuraad”, besluit Walter Dehaes.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *