Stabroek maakt zich op voor twaalfde editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Schepen Herman Jongenelen, tweede van rechts, is klaar voor Middagstad, het fietsevenement in Hoevenen tvv kankeronderzoek

STABROEK/HOEVENEN – De gemeente Stabroek is klaar om de pelotons van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker op vrijdag 19 mei met open armen te ontvangen. De gemeente is dan middagstad voor het vierdaagse fietsevenement ten voordele van kankeronderzoek, dat dit jaar al aan zijn twaalfde editie toe is. Er valt die dag op de sportterreinen in de Kerkstraat in Hoevenen van alles te beleven voor de deelnemers en supporters.


Schepen Herman Jongenelen: “We hebben met allemaal, gemeentepersoneel, vrijwilligers, scholen, politiek, hard gewerkt om hier een geslaagde dag van te maken. We zijn er klaar voor en nodigen iedereen uit om er een warm feest van te maken.”

Stabroek middagstad van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker
De gemeente Stabroek zal de 1000 km-karavaan op 19 mei met open armen ontvangen. Met een erehaag en een evenementenzone vol animatie toont de gemeente haar hart voor de deelnemers en Kom op tegen Kanker.
Op de eventsite op de sportterreinen in Hoevenen geniet je op 19 mei van heel wat optredens: Blankspot (10.50 u) , Sam Gooris (13.10 u) en FIXKES (15 u) zorgen voor de muzikale sfeer. Doorlopend is er (kinder)animatie met springkastelen, een schminkstand, een fotostand en fietsen op rollen.

Warmste Erehaag
De burgemeesters gaan de uitdaging aan om met hun middagstad de trofee van Warmste Erehaag te winnen. Stabroek roept daarom iedereen op om vanaf 11u15 te verzamelen en zo de Warmste Erehaag te vormen. Iedere supporter krijgt een gratis fietsbel om de fietsers aan te moedigen. De aankomst van het peloton wordt voorzien rond 12 uur. Om 13.40 uur vertrekken de fietsers terug.

Iedereen 1000
Terwijl de pelotons van de 1000 km op vrijdag 19 mei aankomen en vertrekken in Stabroek, kan iedereen die dat wilt in de buurt een bepijlde fietsroute van 25 of 50 km fietsen. Zo is echt iedereen 1000. Deelname is gratis, maar fietsers wordt gevraagd zich op voorhand te registreren. Zo zijn ze verzekerd, krijgen ze een kaderplaatje en bevoorrading voor onderweg en kunnen ze rekenen op technische hulpverlening. Registreren kan via 1000km.be/iedereen1000.


De 1000 km: samen trappen tegen kanker

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker wordt gereden van donderdag 18 mei tot en met zondag 21 mei. Het hemelvaartweekend is al enkele jaren het weekend waarop enkele duizenden dapperen fietsen ten voordele van de strijd tegen kanker. Elk deelnemend team zamelt in aanloop naar het event minstens 5.500 euro in voor kankeronderzoek.
De totale te fietsen afstand, 1000 km, wordt gereden in vier dagen en onderverdeeld in acht ritten van 125 km. Elke dag een lus van 250 km. Elke ochtend fietsen de pelotons vanop de Grote Markt in Mechelen naar een middagstad, en in de namiddag fietsen ze terug naar Mechelen. De middagsteden zijn dit jaar Heusden-Zolder (18 mei), Stabroek (19 mei), Waregem (20 mei) en De Pinte (21 mei).
Telkens rijdt één lid van het team een rit. Vormt men een team op z’n eentje, dan rijdt men de acht ritten. Bestaat het team uit meerdere fietsers, dan verdelen zij de etappes onder elkaar. Elk team bestaat uit maximum acht fietsers. Voor iedere renner is er een gepaste snelheid. De fietser kiest om aan te sluiten bij het peloton waarvan de gemiddelde snelheid hem/haar het beste ligt: 24 km/u, 27 km/u of 30km/u. De sportieve organisatie van de vierdaagse is in handen van Flanders Classics.
Met de 1000 km zamelt Kom op tegen Kanker geld in voor kankeronderzoek. De rode draad is dat het om onderzoek gaat dat een directe meerwaarde biedt voor de behandeling van de kankerpatiënt én waarvoor er onvoldoende interesse is bij de farmaceutische industrie.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *