Stabroek laatste maal gastheer voor BK wielrennen

Het podium van de Elite renners zonder contract: 2de plaats Jonas Goeman, 1ste plaats Rutger Wouters, derde plaats Dries Verstrepen

Het podium van de Beloften: 2de plaats Jens Reynders, 1ste plaats Gerben Thijssen, 3de plaats Tom Verhaegen

Zondag 12 augustus had voor de laatste maal, in een reeks drie, het BK wielrennen voor Elite Zonder Contract en Beloften plaats. Het weer zat mee en reeds in de vroege ochtend was er bedrijvigheid op en rond het parcours. Om negen uur werd ter hoogte van Café De Sportduif op het Solft te Berendrecht de wedstrijd voor Elite ZC op gang gevlagd, 153 renners namen de start voor 148,4 kilometer door de Berendrechtse en Stabroekse polders. Binnen dit deelnemersveld vonden we 3 Stabroekse renners terug, Tom Goovaerts (44ste) , Mattias Raeymaekers (35ste) en Tim Timmermans (76ste). Het hadden er 4 kunnen zijn maar helaas moest Ward Timmermans, jongere broer van Tim, afzeggen. Hij had de week voordien tijdens de Ronde van Namen een zware smak gemaakt en liep hierbij, buiten heel wat schaafwonden, een scheurtje in de lever op. Voor Ward zit zijn seizoen er jammer genoeg op. Ook Zandvlietenaar, Geraud Ockers (74ste) vonden we terug in het peloton, hij rijdt voor Kon. Bicycle Clyb Edegem en reed net als zijn Stabroekse collega’s de wedstrijd uit.  werd Rutger Wouters Belgisch kampioen met een kleine voorsprong van 6 seconden op Goeman Jonas, derde werd Dries Verstrepen.
Sterke prestatie van Brent Van Tilborgh
Om 13 uur was het de beurt aan de U23 om te koersen voor de nieuwe Belgische titel onder de Beloften. Het 168 renners tellend peloton werd 176,6 kilometer voor de wielen geschoven. Het werd een erg open koers waarbij van in het begin van de wedstrijd de ontsnappingen elkaar opvolgden en de snelheid hoog lag. Opvallend hierbij was dat Stabroekenaar Brent Van Tilborgh, zeer alert mee in de wedstrijd zat, meerdere malen ging hij mee in de ontsnapping of trachtte hij het gat te dichten. Hij schuwde geen werk en reed, gedreven door zijn lokale supporters een dijk van een wedstrijd. Het laatste kwart van de wedstrijd was de scherpte wat weg. Van 168 deelnemers haalden slechts 44 renners de eindmeet. Brent werd 43ste. Hoe dan ook een mooie prestatie van Brent, die zich in sas voelt als er moet geklommen worden. De kampioen U23 voor één jaar heet voortaan Gerben Thijssen, tweede werd Jens Reynders, Tom Verhaegen derde.
De koersen waren ook dit jaar weer perfect te volgen op het grote scherm dat stond opgesteld in de Dorpsstraat. Moto Mediateam, dat heel wat sportwedstrijden filmt, was met 2 mobiele camera’s aanwezig in de koers, samen met een drone en een vaste camera in het Oud Broek konden op die wijze de wedstrijden mooi in beeld gebracht worden. Ook de Antwerpse regionale TV zender ATV zond de finales van beide wedstrijden live uit. Op het grote grasplein voor het Stabroekse gemeentehuis en omliggende cafés werd er gans de dag, onder een stralende zon, gezellig verbroederd.