Stabroek is trotse middagstad van de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker in 2023

STABROEK – Tijdens de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker is Stabroek een van de vier middagsteden. Op dag 2 van het vierdaagse fietsevenement ontvangt de gemeente de pelotons met open armen op het sportterrein van Attenhoven in Hoevenen.

Op vrijdag 19 mei fietsen de pelotons van de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker naar middagstad Stabroek. Het fietsevenement vindt zoals altijd plaats tijdens het Hemelvaartweekend. In Stabroek kunnen de fietsers genieten van een lekkere maaltijd en voor de supporters is er heel wat randanimatie voorzien.

Schepen van Sociale Zaken Herman Jongenelen (CD&V) nam het initiatief om de middagstad naar Stabroek te brengen. “We zullen ze op het sportterrein van Attenhoven met veel supporters alle fietsers verwelkomen en uitzwaaien als ze opnieuw vertrekken. We gaan ook veel beleving voorzien, zoals optredens bijvoorbeeld.”

Voor Stabroek was het heel belangrijk om dit evenement naar de gemeente te brengen. “Veel inwoners kennen dit project ondertussen. Het is een fantastische organisatie en het geeft een warm gevoel om hieraan mee te werken. Zelf fiets ik zelf al een aantal jaren mee en het is fantastisch. Iedereen kent wel iemand die vecht tegen kanker en dan doet het deugd om mee die ziekte te bestrijden. Onze gemeente is dolgelukkig om middagstad te zijn.”

Kanker is heel herkenbaar voor iedereen. Stabroek zal dan ook met veel plezier alle fietsers ontvangen. “Voor ons als gemeente Stabroek is het niet meer dan normaal om ons steentje te kunnen bijdragen. Samen met al onze inwoners willen we een warm welkom geven aan alle deelnemers van Kom op tegen Kanker”, aldus burgemeester Rik Frans (N-VA).

De komende maanden werken Stabroek en Kom op tegen Kanker nauw samen aan het parcours, de eventlocatie, de beleving, de vrijwilligerswerving en de veiligheid. Zodat Stabroek de pelotons op 19 mei vol sfeer en gezelligheid kan ontvangen.

Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilligers zijn even onmisbaar als de fietser zelf. Het registreren van fietsers, de bagagestand bewaken, de catering bemannen, drank uitdelen, de eetzaal voorbereiden en opruimen… Het zijn slechts enkele van de vele taken waarmee vrijwilligers een steentje kunnen bijdragen. Want door te helpen op het evenement zorgen zij er mee voor dat er zoveel mogelijk geld naar kankeronderzoek gaat. Maak mee het verschil en schrijf je via deze link meteen in als vrijwilliger in Stabroek.

1.000 km voor Kom op tegen Kanker

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker wordt gereden van donderdag 18 mei tot en met zondag 21 mei. Het hemelvaartweekend is al enkele jaren het weekend waarop enkele duizenden dapperen fietsen ten voordele van de strijd tegen kanker. Elk deelnemend team zamelt in aanloop naar het evenement minstens 5.500 euro in voor kankeronderzoek. De 1000 km wordt onderverdeeld in acht ritten van 125 km. Elke dag een lus van 250 km. Elke ochtend fietsen de pelotons vanuit Mechelen naar een middagstad, en in de namiddag fietsen ze terug naar Mechelen.                                    

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder