Stabroek gaat trage wegen inventariseren

© gemeente Stabroek

Stabroek gaat samen met Regionaal Landschap de Voorkempen in 2023 aan de slag met de trage wegen in de gemeente. 

Iedereen kent wel een trage weg. Het zijn paden die hoofdzakelijk bestemd zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer: bos- en veldwegels, karrensporen, … Vaak zijn het stille getuigen van het verleden zoals de kerkwegels die dorpskernen verbinden of de jaagpaden die gebruikt werden om boten voort te trekken,… 

Helpers gezocht

Ben jij een echte trage wegen kenner of ga je graag op verkenning in je buurt? Dan kan jij ons helpen de trage wegeninventaris te actualiseren.  De gemeente Stabroek is op zoek naar enthousiaste inwoners die in het najaar op pad willen gaan om de trage wegen van Stabroek te inventariseren. Elk pad wordt afgestapt, er worden foto’s genomen, ondergrond en aanplantingen worden in kaart gebracht, …  Misschien heb je ook nog wel een verhaal, anekdote of een naam in de volksmond die opduiken bij het inventariseren.

In september 2023 voorziet de milieudienst een startmoment op het terrein. Zij laat je op één van de trage wegen kennismaken met de trage wegen-app waarmee je trage wegen op kaart kan beoordelen of er zelf nieuwe kan intekenen. 

Ga jij mee op verkenning? Neem contact op met milieudienst van de gemeente Stabroek. Stuur zo snel mogelijk een mail naar milieudienst@stabroek.be met vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Wij nodigen je uit voor het startmoment.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *