St.-Catharinaschool zwaar getroffen door corona


Stabroek, Berendrecht – Vorige week is er al een coronauitbraak vastgesteld in een van de zesde klassen van basisschool Sint-Catharina. De leerlingen van die klas zitten dan ook allemaal in quarantaine.


Zaterdag volgde een nieuwe test voor hen en voor het personeel dat in nauw contact was geweest met die klasgroep. De testresultaten werden in de loop van zondagnamiddag bekend gemaakt. Onmiddellijk werd spoedoverleg gehouden, want er bleken in die klas nog acht extra besmettingen te zijn.
Maaike Van Overloop, medisch coördinator van de eerstelijnszone Antwerpen : “In de klas die al in quarantaine zit, werden extra besmettingen gevonden. Die leerlingen komen dus niet naar school en worden volgende week opnieuw getest. De twee andere zesdejaars kunnen wel veilig naar school komen. Ook een derde leerjaar zit in quarantaine. Die leerlingen worden woensdag opnieuw getest. Alle andere leerlingen maandag veilig naar school komen.”

De Brenne dinsdag opnieuw open
Alle leerlingen en het schoolpersoneel van basisscholen De Beren, De Brenne en Noordland werden vorige week preventief getest op corona. Dat gebeurde ook bij het personeel van kinderdagverblijf Neuze Neuze. Dat gebeurde nadat een hoog aantal COVID-19 besmettingen werden in basisschool De Brem.
De CLB’s en de scholen brachten na een doorgedreven contactonderzoek alle risicocontacten in kaart. De resultaten van die preventieve testen zijn ondertussen bekend gemaakt. In elke van de drie scholen werd telkens één extra besmetting vastgesteld, maar nergens was sprake van de Britse variant.
De leerlingen en personeelsleden die in nauw contact kwamen met de besmette persoon gaan in quarantaine en worden in de loop van volgende week opnieuw getest op corona. De CLB’s brachten deze leelingen en personeelsleden al telefonisch op de hoogte. Basisschool De Brenne opent dinsdag 2 februari opnieuw de deuren, maandag is een pedagogische studiedag voor het personeel.

De Brem
De leerlingen en het personeel van basisschool de Brem, waar een tiental dagen plots veel besmettingen werden vastgesteld, zijn ondertussen opnieuw getest. Sofie De Keyser van het stedelijk onderwijs : “Er zijn elf extra besmettingen vastgesteld en ook nu weer een mix van COVID-19 en de Britse variant. Iedereen die positief testte, zit in quarantaine. De school heropent maandag voor alle leerlingen en personeel met negatieve testresultaten.”
De sociale activiteiten van sport-, jeugd- en culturele verenigingen in het district kunnen vanaf dinsdag 2 februari ook opnieuw doorgaan, uiteraard met respect voor de nieuwe coronamaatregelen die gelden voor buitenschoolse activiteiten.

Geleerd
“De jongste weken waren er heel wat besmettingen in scholen. Daaruit hebben we geleerd dat besmettingen meestal gebeuren in klasverband en niet op schoolniveau. Het is dus erg belangrijk dat scholen de leerlingen van elke klas beschouwen als één bubbel. Die mogen niet worden gemengd, ook niet tijdens het middageten”, benadrukt Maaike Van Overloop.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *