Buitenschoolse Kinderopvang één week dicht door corona

STABROEK – Het gemeentebestuur besloot zaterdagmiddag om de Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) Rakkertjes in de Kleine Molenweg vanaf maandag 1 tot en met vrijdag 8 februari te sluiten. Een van de opvangkinderen testte positief.

Verantwoordelijke schepen Veerle Nonneman (N-VA) legt uit : “Vorige week werden we op de hoogte gebracht dat een kind dat bij ons in de opvang zit, besmet was met COVID-19. Dat kind was dinsdag nog opgevangen in de Stabroekse afdeling van de BKO en dus in contact geweest met heel wat kinderen in de BKO. Het kind dat positief testte volgt les in de derde klas van de Stabroekse basisschool Sint-Catharina en is ondertussen in quarantaine. We namen onmiddellijk contact op met de ouders van de negentien kinderen die dinsdag ook bij ons waren. Al die kinderen bevinden zich momenteel ook in quarantaine. Geen van hen werd getest, omdat niemand ziekteverschijnselen had.” De gemeente nam onmiddellijk contact op met de directeur van de basisschool.
“Onze rol van buitenschoolse stopt hierbij. De ouders worden verwittigd dat BKO De Rakkertjes heel volgende week gesloten blijft. Vrijdag evalueren we de situatie opnieuw en nemen dan nieuwe beslissingen”, aldus nog Veerle Nonneman.

Directeur Guy Devries van de St.-Catharinaschool bevestigt de positieve test van een leerling uit het derde leerjaar. “Eerder die week hadden we ook positief geteste kinderen in het zesde leerjaar. Ook die kinderen zijn in quarantaine en werden in de loop van zaterdagnamiddag opnieuw getest. Dat geldt trouwens ook voor de leraren en het personeel dat in nauw contact was met de kinderen van de zesde klas. Zondagavond hebben we spoedoverleg, want tegen dan zijn de testresultaten bekend. Dat pas kunnen we beslissen wat we de nieuwe schoolweek gaan doen.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *