Sportprimeur voor Kalmthout op zondag 14 mei

©gemeente Kalmthout

Uniek sportevenement combineert allereerste Kalmthoutse stratenloop en Kampioenschap van Kalmthout voor wielrennen


KALMTHOUT – Zondag 14 mei staat volledig in het teken van sport in de gemeente Kalmthout. Die dag vindt namelijk het Kampioenschap van Kalmthout voor wielrennen plaats in het centrum van de gemeente. Nieuw dit jaar is een stratenloop vóór het Kampioenschap zelf. Jong en oud zijn welkom om hun sportiefste kant te tonen in beide disciplines.
De dag van het wielerkampioenschap staat al jaar en dag geblokkeerd in de agenda van menig Kalmthoutse wielerfanaat. Niet alleen inwoners van Kalmthout kunnen deelnemen; ook clubleden van de Kalmthoutse wielerclubs zijn toegelaten. De gemeentelijke sportdienst werkt daarvoor samen met WIEKA en Cycling Vlaanderen.


Het parcours dat werd uitgestippeld, is bijna 4 km lang. Vertrek en aankomst staan gepland op de Kapellensteenweg ter hoogte van ontmoetingscentrum Zonnedauw. Vandaar gaat het richting Kruisbos, Beekdal en de Foxemaatstraat terug naar de Kapellensteenweg. De eerste reeks van het Kampioenschap start om 14.30 uur, de tweede om 16 uur.


Nieuw dit jaar is de Kalmthoutse stratenloop, die om 13 uur aanvangt, vóór de start van de wielerwedstrijd dus. De stratenloop wordt georganiseerd door enkele enthousiaste lopers in samenwerking met de gemeente. Je kan kiezen uit een parcours van 5 of van 10 km. Beide trajecten voeren je zowel door het centrum als door het landelijke natuurschoon van Kalmthout.
Elke deelnemer van de loopwedstrijd maakt kans op een podiumplaats, maar voor de Kalmthoutse deelnemers heeft de organisatie nog iets extra in petto. Zij maken namelijk kans op een apart podium en de Kalmthoutse top drie ontvangt een speciale attentie als erkenning voor hun lokale prestaties.
De inschrijvingen voor zowel het Kampioenschap voor wielrennen als de stratenloop zijn inmiddels gestart.

Alle info en inschrijven via www.kalmthout.be/kampioenschap.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *