Sportpark Mishagen op de Bethanie is een echt skaters’ paradijs met flinke steun van het Vlaams Gewest

Mila Coolen uit Brasschaat wil in 2028 deelnemer aan het Olympische Spelen in Los Angeles.

BRASSCHAAT – Ze hebben er lang moeten opwachten, maar eindelijk is het zover. Sportpark Mishagen op de Bethanie kon officieel worden geopend. “Een mooi project dat innerlijk en uiterlijk onze gemeente versterkt, en dat verdient respect”, zei sport- en jeugdschepen Adinda Van Gerven.

Dat is iets voor durvers

Het idee om een plek voor de skaters te zoek, dateert al van in coronatijd. Dankzij de steun van het Vlaams Gewest kan het idee uitgebreid worden met een coole Pumptrack, Calisthenics sportrekken en een groene weide. Een pumptrack parcours van 135 meter lang is geschikt voor crossfietsers (BMX), mountainbikers en stuntsteppers. Het 500 m² skateterrein is ontworpen en uitgedacht door skaters van alle leeftijden. Iedereen kan op zijn niveau en ritme op de Calisthenics het hele jaar door in open lucht en gratis fitnessen. De toestellen zijn gebouwd op een blessurevrije ondergrond. Het hele project kost 540.000 euro, waarvan de helft op kosten van het Vlaams Gewest. “Met dank aan Jan Jambon, titelvoerend burgemeester van Brasschaat en minister-president”, zei schepen Adinda Van Gerven.

Een paradijs voor stuntcrossers.

Eén team
De schepen dankte alle diensten die ondanks coronatijden als één team aan het project hebben gewerkt. Van Gerven noemde de beleidsmanager jeugd en sport Evi Torfs voor haar geloof in het project. Het was aan de kinderburgemeester Lisa Lambrechts (12) om samen met waarnemend burgemeester Philip Coolen (N-VA) en de schepenen Adinda Van Gerven (N-VA) en Goele Fonteyn (N-VA) het skatepark te openen. (mw)

De kinderburgemeester opent samen met het schepencollege het Skatepark.DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *