Sportoase Elshout heeft een bijzonder positieve zomer achter de rug met absolute recordcijfers  

Sportoase Elshout – copyright sportoase

BRASSCHAAT – Sportoase Elshout, al jarenlang een van de meest succesvolle zwembad- en sportcomplexen van het land, heeft een bijzonder drukke- en succesvolle zomer achter de rug.  In de maanden juli en augustus vonden maar liefst 61.660 bezoekers de weg naar het sportcentrum, een stijging van maar liefst 14 % in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.  

Na een aantal uitdagende jaren door Covid, waarin sportcentra van overheidswege gesloten of beperkt werden in hun uitbating heeft het grote publiek duidelijk opnieuw de weg gevonden richting sport, beweging en ontspanning.  Het veelvuldig gebruik van de uitgebreide faciliteiten van Sportoase Elshout illustreert duidelijk de aandacht die vele mensen hebben voor beweging en ontspanning als ondersteuning van de algemene gezondheid en als activiteit dicht bij de deur voor het hele gezin.   In een markt waarin de uitbating van zwembaden door stijgende kosten en extreme energieprijzen een bijzonder moeilijke evenwichtsoefening is blijft Sportoase Elshout, ondersteund door de gemeenten Schoten en Brasschaat, een vaste waarde met een plan van aanpak dat sport en zwemmen op een zeer bereikbare en laagdrempelige manier blijft aanbieden. De energiecrisis en de uitzonderlijk hoge energietarieven vereisten een plan van aanpak dat een evenwicht moest bieden tussen de beschikbaarheid met een duidelijke prioriteit voor het maatschappelijk belangrijke school- en sportzwemmen enerzijds en het behoud van betaalbaar recreatief zwemmen anderzijds, zo werden de openingsuren van het recreatiezwemmen noodgedwongen tijdelijk aangepast.
 

Het plan van aanpak uit het voorjaar en de stijgende bezoekerscijfers gedurende de zomermaanden kunnen de bredere openingsuren, van 8u00 ’s ochtends tot 22u00 ’s avonds tijdens weekdagen en van 8u00 tot 18u00 tijdens het weekend vanaf maandag 11 september ook voor het recreatiebad opnieuw aangeboden worden, een aanbod waar veel vaste bezoekers lang naar uitgekeken hebben.

Michaël Schouwaerts, Algemeen Directeur Groep Sportoase: “We hebben hier lang naar uitgekeken en zijn enorm blij dat we opnieuw al onze faciliteiten ter beschikking kunnen stellen van onze bezoekers.  De uitstekende samenwerking met Schepen Adinda Van Gerven en Schepen Paul De Swaef namens onze partnergemeenten Brasschaat en Schoten en vooral hun open visie, begrip en steun in dit uitdagend dossier zijn de basis van het succesverhaal dat Sportoase Elshout is en ook kan blijven.”
“De professionele aanpak van Sportoase en de constructieve samenwerking met onze buurgemeente Schoten loont. Ik ben dan ook zeer blij dat onze sporters terug volop kunnen genieten van het recreatiebad met de sauna. Veel Brasschatenaren zullen zeker tevreden zijn”, aldus sportschepen Adinda Van Gerven.  Paul De Swaef, Schepen van Sport in Schoten bevestigt: “Wij ook zijn zeer dankbaar voor de zeer professionele aanpak van Sportoase en de zeer constructieve samenwerking met onze buurgemeente Brasschaat. De laatste jaren dienden vele beslissingen en maatregelen genomen te worden.  We zijn dan ook zeer verheugd dat nu iedereen terug met volle teugen kan genieten van alle voorzieningen van ons mooi zwembadcomplex.”  

De voorbije week werden de zwemfaciliteiten onderworpen aan het jaarlijks onderhoud, vanaf maandag 11 september zijn alle faciliteiten beschikbaar vanaf 8u.   Meer informatie www.sportoase.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *