Sportlaureatenviering in district

BERENDRECHT/ZANDVLIET/LILLO – Donderdag 16 maart werden de sporters en verdienstelijke leden van de sportclubs van het district in de bloemetjes gezet. Alle sporters die de afgelopen periode een mooie prestatie hadden neergezet ontvingen een mooi plaket. De kampioenenviering zette de meest uitzonderlijke sportieve prestaties van 2020, 2021 en 2022 in de kijker.

Voorzitter van de sportraad Yvo Luyckx, verwelkomde de aanwezigen in de concertzaal van Vrijetijdscentrum De Schelde. In zijn toespraak plaatste hij een oproep naar jongeren toe om de sportraad mee te ondersteunen. Daarna nam Carl Geeraerts, districtsburgemeester en schepen van sport, het woord. “Het belang van de sport voor de samenleving staat voorop, het brengt mensen samen, er worden sociale vaardigheden getraind en men blijft er fitter en gezonder bij.”, aldus Geeraerts. “Toch wil ik de boodschap meegeven dat studeren ook zeer belangrijk is. Sport mag niet alles overheersen. De top naar de topsport is hard en soms kort en weinige halen dit, vandaar dat studeren en het behalen van een diploma ook van levensbelang is voor jullie verdere toekomst”. Geeraerts bedankte ook de vrijwilligers, zij zijn het cement van de vereniging, niet alleen in de sport maar in alle takken van het verenigingsleven.

De laureatenviering werd geopend met een dansact van Dansstudio Ypsie. De eersten die gevierd werden, waren de verdienstelijke leden: Denise Ysenbaardt (Aktiva), Aloïs Van Der Jonckheyd (Berendrecht Sport), Jos Struif (Biljartclub Molengeest) ,Guy Wuilmus (OKRA Zandvliet), Ann Van De Wouwer (Zandvliet Sport) en Luc De Wilde (Bushido Zandvliet).

De trofeeën voor beste sportprestaties gingen naar U17 van Berendrecht Sport, naar Kaat Colomier en Wenke Stuyts van ACSS Stabroek en naar Gianni Vanneste van Bushido Zandvliet. De clubkampioenen waren Jef Palinckx van Biljartclub Molengeest en Niki Margetic van de Polderklievers. De genomineerden voor de Antwerpse kampioenen waren Handen Vol Handbal en Tennisclub Raffic. De provinciale kampioenen waren leden van Aktiva in de discipline trampoline : Sander Staes, El Amri Ilyas, Julie Somers en Sarah Tijsmans. De trofeeën voor Vlaamse kampioenen gingen eveneens naar de trampolinespringers van Aktiva met name: Julie Salomez, Gregory Bochs en Kato Graff.

Lars D’Hollander, Xander Teysen, Stef Lambrechts, Ben Van Nispen, Jack Lambrechts en Victor De Backer allen van Bushido Zandvliet kregen de trofee voor hun 1ste en 2de plaatsen op Belgische kampioenschappen. Ook Fenna Geluykens van Fighting Lions Antwerp kreeg een trofee. In de categorie Internationale kampioenen gingen de plaketten naar Sem Geluykens Van Fighting Lions Antwerpen en naar Kobe en Kato Bollaert en Slegers Lore van Ookami Dojo.

Olympisch worstelaar Gust Everaerts

Eindelijk kon de viering van olympisch worstelaar Gust Everaerts (94)dit jaar plaatsvinden. Normaal zou Gust feestelijk gevierd worden in 2020 toen het een eeuw geleden was dat de Olympische Spelen in Antwerpen plaatsvonden. In het district werd de olympische vlag tentoongesteld, het ideale moment om worstelfenomeen Gust Everaerts, die in 1952 in Helsinki ons land vertegenwoordigde, in de bloemetjes te zetten. Helaas stak corona er een stokje voor.

Districtsburgemeester Carl Geeraerts nodigde zijn goede vriend Carl Huybrechts uit om een interview met Gust Everaerts te doen. Het werd een amusant gesprek, geen van beide moest achter zijn woorden zoeken wat soms voor hilarische momenten zorgde. Gust is nog altijd rad van tong en vertelde zijn levensverhaal, van het moment van de geboorte dat hij op het zeil in het café van zijn vader (Rieke de Bokser), tussen de worstelaars lag. Over zijn deelname aan de Olympische spelen in1952 , waar hij niet in zijn discipline Grieks-Romeins worstelen mocht aantreden en dan er de brui aan wilde geven. In 1955 stopte hij met worstelen. Nog één keer heeft hij aan het Europees kampioenschap van de politie meegedaan en dan was het voor hem voorgoed voorbij. Gust was politieman en ook daar vielen opmerkelijke anekdotes te rapen. Naast het worstelen speelde de muziek ook een belangrijke rol in Gust zijn leven. Hij speelde accordeon, saxofoon en trompet. Ondertussen is hij al 38 jaar met pensioen en woont met zijn vrouw Jenny op de Kraaienberg in Berendrecht.

Sportpresentator Carl Huybrechts interviewde Gust Everaerts

Carl Huybrechts, Jenny Van Landeghem, echtgenote van Gust, Gust Everaerts, districtsburgemeester Carl Geeraerts en Ivo Luyckx, voorzitter van de sportraad

De laureatenviering werd geopend met een dansact van Dansstudio Ypsie

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *