Sportlaureaten gehuldigd in district

 
Op donderdag 6 februari werden de sportlaureaten van het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo gehuldigd.De concertzaal van Vrijetijdscentrum De Schelde zat helemaal vol met genomineerden en  hun vrienden en familie. De aanwezigen werden verwelkomd door Ivo Luyckx, voorzitter van de sportraad. Daarna was het de beurt aan districtsburgemeester Carl Geeraerts. Hij stelde de vlag van de Olympische spelen van 1920 voor, die toen in Antwerpen plaatsvonden. De vlag reist door alle Antwerpse districten. In Berendrecht blijft de vlag tot 16 februari. Daarna gaat zij richting Ekeren. In april worden er feestelijkheden ingericht n.a.v. 100 jaar Olympische Spelen. 
 
Na de vertoning van een filmpje “100 jaar Olympische Spelen”, werden de laureaten bekend gemaakt. Zij moesten lid zijn van een officiële vereniging uit Berendrecht-Zandvliet-Lillo of woonachtig zijn in het district. 
 
Eerst werden de verdienstelijke leden gevierd: het Eerste Elftal Zandvliet Sport, Geert D’ Hollander van Bushido Zandvliet, Tim Gijs van de vzw Polderklievers en Xavi Verheyen van de Noordrunners. 
Trofeeën waren er voor
- Club kampioen: Wim Huybrechts - Borealis Fishing Club; Jiri Van De Venne - WTC Raffic; Jaak Van Campen - biljart Blauw Hoeveke en Jaak Van Huffelen - biljartclub Molengeest 
-Provinciaal kampioen: 1ste ploeg KFC Berendrecht Sport, Ilyas El Amri, Joppe Massart, Julie Somers, Kyan Van Meerbeeck, Liam De Rechter, Amelie Ams, allen van Turnkring Aktiva, Sporta Interclubploeg heren - TC Raffic II, Wenke Stuyts - ACSS.
-Vlaams kampioen: Axel Windey, Jente Struyf, Jules Trouwen, Sem Geluyken, Xander Teysen, allen van Bushido, Gregory Bochs en Rani Wils van Turnkring Aktiva.
-Belgisch kampioen: Féderick Van Driel, Luna Vanneste, Rune Vos, Tyr Poppe allen van Bushido Zandvliet, Lars Patteet, Merel Patteet en Viktor Patteet van OLVE Edegem.
-Internationale deelname: Anke Nuyens - Polders Reddingclub, Anne Van Nooten, Evan Van Nooten, Ine Van Nooten, allen van dansstudio Diluna, Jelle Massart -Turnkring Aktiva en Lotte Goris - Z.I.K.
-Europees Kampioen: Chiara Vanneste, Eline Van Tilborgh, Gianni Vanneste, allen van Bushido Zandvliet.
 
Een speciale prijs was er voor Fran Ams die onlangs in het zwembad van Sportoase Brasschaat de wedstrijd “Bommetje springen ” won. 
 
De trofeeën werden overhandigd door burgemeester Carl Geraerts en schepenen Rudi Sempels en Pascal De Langhe.
 
Tussen de nominatie door was er een optreden van Diabolo, die spectaculaire stunten deed met de diabolo. Hij is trouwens Europees kampioen diabolo. 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *