Sporten in Kalmthout: wat kan er wel en niet

Sinds een week zijn er nieuwe richtlijnen over fysieke activiteit. Om verwarring te vermijden, zetten we ze graag nog even op een rij. De algemene regel is dat fysieke activiteiten zijn toegestaan op voorwaarde dat ze worden uitgeoefend: in open lucht zonder fysieke contacten alleen of in het gezelschap van personen die onder hetzelfde dak wonen (ook leefgroepen en hun begeleider uit jeugdvoorzieningen die onder hetzelfde dak verblijven en/of in het gezelschap van maximaal twee dezelfde andere personen mits inachtneming van de social distancing maatregelen (afstand van 1,5 meter)). ook motorritten zijn toegestaan.

Voor Kalmthout heeft dat enkele specifieke gevolgen: je kan opnieuw gaan lopen en/of wandelen op de Finse piste en de atletiekpiste in Sportpark Heikant. de tennisclubs KTC (Zwarte Hond) en Snauwaert en visclub De Maatjes kunnen vanaf maandag in clubverband buitenactiviteiten toelaten.
Opgelet: Dat kan, net zoals bij wandelen, lopen en fietsen en andere contactloze fysieke activiteiten: alleen met de personen met wie je onder hetzelfde dak woont en/of in gezelschap van maximaal twee steeds dezelfde andere personen mits inachtneming van de social distancing maatregelen (afstand van 1,5 meter) zonder de infrastructuur zoals douches en kleedkamers te gebruiken

Daarnaast zijn de publieke parkings aan de rand van de Kalmthoutse Heide (omgeving De Vroente en omgeving Verbindingsstraat) opnieuw toegankelijk. Beperkte verplaatsingen met de auto voor sport of ontspanning zijn vanaf maandag toegelaten. Toeristische uitstappen kunnen nog altijd niet.

Met vragen over de maatregelen kan je terecht op https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *