Sportambassadeurs krijgen Wall of Fame

-kapellen-wall-of-fame01
Tegen de aankomsttoren van de Kapelse atletiekpiste, in het gemeentepark, is een Wall of Fame gecreëerd met daarop alle Kapelse sportambassadeurs van 2016. Op het bord van elke atleet staat, naast een foto, ook de sportdiscipline waarvoor ze gehuldigd werden. Bedoeling is de Wall of Fame in de volgende jaren telkens verder aan te vullen.
Kapellen is een echte sportgemeente met een internationale uitstraling zegt sportschepen Koen Helsen (Open Vld). “Er zijn in onze gemeente tachtig sportclubs actief en zowat alle disciplines zijn vertegenwoordigd. Bovendien weten onze atleten nog eens goed te presteren ook. Denk maar aan de recente olympische deelname van atlete Renée Eykens en zwemmer Dieter Dekoninck. Ook veldrijder Mathieu Van der Poel is inwoner van onze gemeente. Om de titel van Kapels sportambassadeur binnen te halen moet je heel wat in je marge hebben. Daarom willen we dat deze mensen blijvend extra aandacht krijgen”. Zwemmers en andere sporters die de titel al behaalden, en trainen in het zwembad of de sporthal centrum, krijgen daar een plaatsje. Dat zijn ondermeer de zwemmers Dieter Dekoninck en Marc Verbeeck en de schermer Ezra Vleugels. De atleten die een plaatsje kregen tegen de muur van de aankomsttoren zijn: Dirk Vander Avert, Emma Van Laer, Jochem Vermeulen, Renée Eykens en Mathieu Van der Poel. Dit jaar kunnen inwoners van de gemeente meestemmen voor de keuze van de sportkampioenen. Dat kan door een persoonlijke stem uit te brengen op de gemeentelijke website.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder