Spontane hulpactie voor door brand getroffen jong gezin met drie kinderen

KAPELLEN – Ruim een week geleden sloeg het noodlot toe in de Berkenlaan. Een felle brand vernielde de woning van een koppel met drie kleine kinderen. Spontaan ontstond een steunactie.

Gelukkig vielen er geen slachtoffers, maar het gezin raakte alles kwijt. Spontaan groeide een solidariteitsactie.  Charris Delefotrie, een buurvrouw uit een aanpalende straat die het getroffen gezin niet kent, startte meteen een crowdfunding.

Charris Delefotrie: “Toen ik hoorde wat er was gebeurd, trof me dat heel erg. Het is niet omdat ik die mensen niet persoonlijk ken, dat ik niet met hen kan meeleven. Er zijn drie jonge kinderen in het gezin, die nu ook alles kwijt zijn. Geen speelgoed meer en hun lieve knuffels zijn in de brand gebleven.  Dat pakt me. Daarom startte ik op eigen houtje met deze crowdfunding.”

Het eerste bedrag dat werd gestort, kwam van Kim Dons. Zij is een goede vriendin van het getroffen koppel. “Ik stuurde Charris mijn gsm-nummer en zo kwamen we in contact met elkaar en besloten we om samen onze schouders onder dit project te zetten. Ik koppelde meteen ook terug naar het koppel dat na wat aandringen instemde met het initiatief”, zegt Kim Dons. I.V. en S.M. komen liever niet met hu volledige naam in de krant.

Transparant
Kim en Charris beseffen dat ze erg transparant moeten werken. “Als je met geld werkt dat mensen storten voor dat gezin moet je voorzichtig zijn. Alle stortingen worden geregistreerd en we houden een gedetailleerde boekhouding bij. De steunactie laten we nog een tijdje lopen en we hopen toch om 10.000 euro bijeen te brengen. Momenteel staat de teller op 4.300 euro.”

Ondertussen houdt Kim contact met I.V. en S.M. “De dag van de brand zorgde de gemeente ervoor dat het gezin al meteen in een noodwoning terecht kon. De burgemeester bracht hen zelfs eigenhandig de sleutels van de woning. Daar kunnen ze voorlopig al drie maanden bekomen”, geeft Kim Dons nog mee.

Niet alleen
Voor Charris en Kim draait het niet alleen om de financiële steun voor het gezin. Charris Delefotrie: “Als je zo zwaar getroffen bent door een vernielende brand, moet je heel wat verwerken. Daarom vind ik het erg belangrijk dat we aan het gezin laten weten dat ze er niet alleen voorstaan. Ik ben er zeker van dat de vele korte berichtjes die schenkers meesturen opbeurend zijn en steun geven.” ( erva )

Steunen kan via https://steunactie.nl/actie/brand-berkenlaan-kapellen-2/-33791?fbclid=IwAR1sOrtfdLOI5LJJ6-v9mZaztEsdvZWiFlbXgHUhB7gx0jJIUOOSOLoYFbA

https://www.facebook.com/share/p/usMjsLacus88Rsh/

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *