Leerlingen Wilgenduin openen Restaurant Wilgietje

KALMTHOUT- Het was eens wat anders: een jonge ploeg obers en koks in het restaurant en de keuken van het Strijboshof in Kalmthout!

In het buitengewoon lager onderwijs van Wilgenduin werd in de klassen van S6 en S7 gewerkt rond het thema ‘restaurant’. En aangezien leren beter gaat wanneer je echt iets kan ervaren, werd er een heuse ‘restaurantdag’ georganiseerd voor ouders, familie en leerkrachten. De kinderen leerden de voorbije periode over het reilen en zeilen in de keuken van een restaurant, stelden samen met kok Cedric een menu op, maakten uitnodigingen, namen zelf telefonisch de reservaties aan, knutselden menukaarten en decoratie.Op vrijdag 15 maart was het dan eindelijk de grote dag: de kinderen dekten zelf de tafels onder deskundige begeleiding van Erna en maakten hun menu klaar samen met Cedric.


En dan was het ’s middags tijd om de gasten ook echt te ontvangen. Met een gezonde portie spanning en een grote glimlach serveerden de 10- tot 12 jarigen zelf een aperitiefje, wortelsoep, vol-au-vent met frietjes én chocolademousse aan hun eigen familie en juffen.

Aan de lege borden te zien, had het bij iedereen gesmaakt!
We zagen trotse kinderen, dankbare ouders en tevreden juffen Tine en Annelies, met grote dank aan Cedric, Erna en heel het team van Strijboshof!  

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder