Sponsorloop bracht 20.780 euro voor wederopbouw zusterschool

BRASSCHAAT – Het GIB, Gemeentelijk Instituut Brasschaat, is een school met een sportieve achtergrond. Daarnaast draagt de school ook het sociale aspect hoog in het vaandel. Zorg dragen voor elkaar hoort bij het pedagogisch project. 

Bij het zware noodweer van afgelopen zomer is de zusterschool PJG, Peter Jorres Gymnasium, in Bad-Neuenahr zwaar getroffen. Aangezien het GIB reeds tientallen jaren met deze school een uitwisselingsproject doet, hebben zij voor hen een actie op poten gezet.

Op vrijdag 29 oktober werd er in de namiddag, voor de hele school, waarbij we toch spreken over 1020 leerlingen en 110 leraars, het startschot gegeven voor de LOFI. Hierbij gingen de leerlingen per duo lopen en fietsen, weliswaar in de meest gekke outfits die ze konden bedenken. De eerste en de tweede graad werkten 7 km af, de derde graad ging voor 10 km. Ze zochten op voorhand naar sponsors en op deze manier hoopten zij en mooie som geld bij elkaar te lopen en te fietsen. 

De klas6 EM-MW, de talenklas die normaal naar Duitsland zou gaan, organiseerde het ganse gebeuren en zorgde voor externe sponsors onder leiding van hun lerares Duits, Silke De Beuckeleer.

Ook de lessen LBV (levensbeschouwelijke vakken) deden hun duit in het zakje. Zij werkten nog rond het filmpje en verzamelden het sponsorgeld.

Het gemeentebestuur van Brasschaat staat volledig achter dit project. Om het met de woorden van Ines Ven, schepen van onderwijs, en Adinda Van Gerven, schepen van sport en verbroedering Bad Neuenahr-Ahrweiler te zeggen: ‘’ Hartverwarmend te zien hoe onze Brasschaatse jongeren van het GIB op een gezonde en sportieve manier hun steentje bijdragen aan de wederopbouw van het PJG ( Peter Joerres Gymnasium) in onze zusterstad. En welgemeende dankjewel hiervoor.’’

Het is dan ook met trots dat het GIB binnenkort een cheque ter waarde van 20.780 euro kunnen schenken aan PJG voor de heropbouw van hun sportinfrastructuur.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *