Speeltuin Huzarenberg in Putte officieel geopend

Ruben Daelemans, milieuambtenaar, burgemeester Rik Frans en schepenen Liesbeth Bardyn en Veerle Nonneman

enkele toestellen voor de allerkleinsten

In november vorig jaar startte de aannemer Kompan met de aanleg van een speelpark aan de Huzarenberg in Putte. De speelzone ter grote van een voetbalveld heeft niet alleen speeltuigen voor de allerkleinsten maar ook voor tieners. Hierdoor is dit het eerste speelpark in de gemeente Stabroek voor kinderen van alle leeftijden. 

Enkele jaren geleden werd er een buurtbevraging gedaan en toen werd er voor die locatie in Putte gekozen voor de aanleg van een speelnatuur. Het Pito werd ingeschakeld voor de uitvoering van de grondwerken. Ze maakten 2 heuvels, deden de voorbereidende werken voor het blotevoetenpad en kapten de bomen achteraan. In oktober 2020 werden de laatste grote bomen door een gespecialiseerde firma gerooid en de stronken werden uitgefreest. Daarna kon de aannemer starten. De toestellen werden geplaatst en een valdempende ondergrond werd geïnstalleerd. In een volgende fase zal een omheining aan de parkeerstrook voorzien worden, het terrein wordt opgekuist en er zal nog gras ingezaaid worden. Er komen tevens groenwerken aan de grenzen en aansluitende percelen. Achteraan in het boomgedeelte komen er nog aanplantingen en in de voorste speelzone komt er een bessenhaag en bloesem. Voor deze werken zal je het terrein of bepaalde zones niet kunnen betreden. Dat zal ter plaatse aangekondigd worden. Vooraan rechts is er een hondenloopzone zodat de baasjes met hun viervoeter niet meer door het speelpark moeten. 

Vrijdag 5 februari werd het speelpark officieel geopend. Burgemeester Rik Frans en schepen van jeugd Liesbeth Bardyn knipten het lintje door. Met de krokusvakantie in het vooruitzicht kunnen de kinderen het speelpark gaan ontdekken.

het blotevoetenpad

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder