Cursus Gastheerschap Grenspark Kalmthoutse Heide

Grenspark Kalmthoutse Heide is een uniek, grensoverschrijdend gebied in Europa. Door de eeuwen heen hebben natuurlijke processen en mensenhanden het landschap vormgegeven. Het resultaat is een dynamisch landschap met unieke natuurverschijnselen en cultuurhistorie uit vervlogen tijden. Niet voor niets is een groot deel van dit bijzondere, grensoverschrijdende landschap benoemd als Natura2000 gebied.
Veel partners werken samen om het toerisme in en de beleefbaarheid van het gebied te vergroten. Dit biedt prachtige kansen voor bedrijven in de toeristisch-recreatieve sector!
Wat maakt het gebied waarin je onderneemt bijzonder? Welke natuur, landschap en cultuur(historie) typeren jouw omgeving? En hoe kun je deze kennis vertalen naar concrete producten, diensten of arrangementen voor je gasten? Hoe draag je als recreatieondernemer je steentje bij aan de promotie van je gebied? Dit, en nog veel meer, leer je in de IVN-training Gastheer van het Landschap!

Training Gastheer van het Landschap
De training ‘Gastheer van het Landschap’ start op 23 februari en bestaat uit 4 dagdelen boordevol informatie en interactie. Samen met andere ondernemers verdiep je je in het ontstaan en de bijzondere natuur van Grenspark Kalmthoutse Heide door middel van veldexcursies, prominente gastsprekers en opdrachten. Iedere deelnemer ontvangt een naslagwerk over Grenspark Kalmthoutse Heide, dat ook bruikbaar is voor uw gasten. Na de training ontvangt u het certificaat en gevelbordje Gastheer/vrouw van het Landschap voor Grenspark Kalmthoutse Heide en wordt u opgenomen in het overzicht op onze website https://grensparkkalmthoutseheide.com/gastheren/.

Na de training wordt er samengebouwd aan de gezamenlijke promotie en beleving van Grenspark Kalmthoutse Heide, zodat bewoners en bezoekers de mooiste plekjes kunnen beleven. Je krijgt de kans om je speciale aanbod in de etalage te zetten en de beleving en zichtbaarheid van het Natuurgrenspark samen te vergroten. Daarnaast word je onderdeel van het landelijke netwerk van IVN Gastheren van het Landschap en kun je meedoen aan natuurcampagnes en de ontwikkeling van nieuwe beleefconcepten.

Een niet te missen cursus voor…
Alle medewerkers van bedrijven en instellingen die met enthousiasme werkzaam zijn in horeca, recreatie en toerisme rondom Grenspark Kalmthoutse Heide. Zowel in Nederland als in België, zowel in de dag- als verblijfsrecreatie. Dus heb je een hotel, camping, B&B, theetuin, restaurant, verhuurbedrijf ….? Of bied je activiteiten aan in het gebied, verkoop je streekproducten of ben je actief in agrotoerisme? Doe mee en leer meer over de Kalmthoutse Heide als basis voor je rol als Gastheer of Gastvrouw van het gebied! Schrijf je in via IVN. 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *