Spaak & Smaak; culinaire wandel- fiets en autoroutes aan beide zijden van de grens

spaak-en-smaak
Spaak & Smaak; culinaire wandel- fiets en autoroutes aan beide zijden van de grens leidt tot vriendschap! Ga een 50 kilometer langs de grens tussen Vlaanderen en Nederland fietsen en ontdek zo veel verschillen!
Aan de ene kant de traditie van een puntzak friet, aan de andere kant die van het haringhappen.  Aan de ene kant de Leeuw van Oranje, aan de andere kant de Rode Duivels. Er is nog veel meer, maar er is maar één manier om de verschillen tussen Vlaanderen en Nederland te beleven: een geheel verzorgd dagje Spaak & Smaak!
Een jaar geleden ontstond de bijzondere samenwerking. Vijf horecazaken, tevens officiële gastheren van het grensoverschrijdende natuurgebied  De Zoom-Kalmthoutse Heide, sloegen de handen ineen en zetten een culinaire fietsroute op.  Deze 50-kilometer lange fietsroute, die start in Kalmthout, brengt je naar drie Nederlandse en twee Vlaamse horecazaken. Daar worden gerechten van een 5-gangen diner geserveerd.  Al trappend ontdekt de gast de prachtige omgeving van het Grenspark, welke over gaat in het aardkundig monument De Brabantse Wal. In een speciaal boekje, wat u meekrijgt op de tocht, zijn de bezienswaardigheden toegelicht.
Inmiddels hebben honderden Vlamingen en Nederlanders de route gereden en waren enthousiast.  Ook heeft Spaak en Smaak nog een kortere grensoverschrijdende route opgezet en,  via Stap en Smaak, een wandelroute, die op en langs de Steilrand van de Brabantse Wal gaat.
Meer informatie over de routes, en hoe u kunt reserveren vindt u op de website van Spaak & Smaak: www.spaakensmaak.eu
Dat de samenwerking inmiddels overgegaan is in een hechte vriendschap tussen de ondernemers bewijst deze foto. Maar ook dat de verschillen tussen de landen niet verloren gaat! Dat werd met het beste van beide werelden op 26 augustus op de grens gevierd.
Spaak & Smaak, O.L.V. ter Duinenlaan 199 – 4641 RM Ossendrecht – 0031(0)621167041 –  www.spaakensmaak.eu – info@spaakensmaak.eu

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *