Sp.a-GROEN Stabroek terug in kartel naar de kiezer


Samenwerking voor een warmer Stabroek wordt verdergezet
Op 14 oktober trekken sp.a en GROEN Stabroek terug samen naar de kiezer met een kartellijst. De 25 plaatsen op de lijst zijn verdeeld in 13 plaatsen voor sp.a en 12 voor GROEN. Sp.a levert de lijsttrekker en lijstduwer. De plaatsen zijn om en om ingevuld tussen de twee partijen. De partijen ondertekenden op woensdag 12 september een akkoord. Opvallend is dat er meer vrouwen dan mannen op de lijst staan. Zeven kandidaten wonen in Hoevenen, 5 in Putte en 13 in Stabroek. De lijst is een mix van enthousiaste nieuwkomers en kandidaten met ervaring.
Lijsttrekkers zijn uittredende gemeenteraadsleden Kim Dorikens (44) en Corneel Keimes (31), respectievelijk op 1 en 2. Gemeenteraadsleden Lia Hendrickx (59) en Ingrid Kinders (65) volgen vervolgens voor sp.a op plaats 3 en 5. Bij Groen vinden we vervolgens eerste nieuwkomer Fred Clee (59) op de 4e plaats en partijvoorzitter Danny Bresseleers (56) op plaats 6. Het eerste deel van de lijst wordt vervolgens ingevuld door Evy Beniest (35), Ans Minnaard (62), Ruud Tiebos (41), Liesbeth Van Gils (58), Kevin Claes (37) en Karin Vandebroek (56) en Sonia Cools (74) die de plaatsen 7 tot en met 11 voor hun rekening nemen. 
Ellen Doorn (60) en Ruddy Mees (60) trekken de tweede helft van de lijst op respectievelijk plaats 14 op 15. Hierna volgen Lisette Sneyder (66) en Monique Maes (65) op de 16e en 17e plaats. Vervolgens vinden we Kathleen Kockx op de 18e plaats, met haar 19 jaar de jongste kandidaat van de lijst. Na haar komen Diane Van Hees (70), Rik Van Onsem (68), Freddy Van Daele (72), René Van Alsenoy (65) en ere-schepen Rudi Staes (65) aan de beurt, kandidaten die met hun levenservaring onze lijst en onze gemeente uitdrukkelijk willen steunen. Onze OCMW-raadsleden Herman Dorikens (68) en Jan Janssens (67) duwen ten slotte gezamenlijk de lijst en nemen respectievelijk plaats 25 en 24 voor hun rekening.
“Met deze enthousiaste en geëngageerde ploeg gaan we voluit voor een goed resultaat en hopen om mee te kunnen besturen in 2019 zodat we kunnen wegen op het beleid. Ik denk dat we een evenwichtige lijst hebben waarop kandidaten met bestuurservaring worden aangevuld met enthousiaste nieuwkomers ,” vertelt Kim Dorikens. “Het is niet eenvoudig om een goede evenwichtige lijst samen te stellen daarom zijn we extra tevreden dat dit gelukt is en dat we van alle deelgemeentes en van zowat alle leeftijdscategorieën geëngageerde kandidaten hebben,” vult Corneel Keimes aan.
“Samen gaan we voor een warmer en socialer beleid, een beleid waarin de mensen centraal staan en niet enkel de middelen. Wij willen leefbare aangename woonkernen met behoud van open ruimtes en groen. Een dorp voor iedereen en niet alleen voor de begoeden die zich een nieuw appartement kunnen kopen in een van de vele bouwprojecten. Nee, wij willen ook woningen creëren voor senioren, voor eenoudergezinnen en voor alle inkomensklassen zodat iedereen hier kan wonen,” vertelt GROEN-voorzitter Danny Bresseleers. Sp.a-voorzitter Herman Dorikens vult aan: “De vergrijzing is een feit en onze voorzieningen zijn pover, ondanks het extra woon-zorgcentrum in onze gemeente, dat tonen verschillende vergelijkende studies aan. Ook zijn er meer mensen die het moeilijk hebben. Wij vinden het hoog tijd dat de gemeente op die welzijnsdomeinen haar verantwoordelijkheid neemt en zorg draagt voor al haar burgers. Zorgen voor iedereen, iedereen mee op de boot van Stabroek, dat is wat we voor ogen hebben.”
“Voorts vinden wij belangrijk dat de inwoners beter op de hoogte worden gehouden en dat het bestuur meer verantwoordelijkheid neemt om problemen te voorkomen. De grote werken waar we voor staan, zullen veel geduld vragen van de burger en het is dus van het grootste belang dat ze zo snel en efficiënt mogelijk worden uitgevoerd en dat er uitgebreid en correct wordt rond gecommuniceerd,” geeft lijsttrekker Kim Dorikens nog mee.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Eén reactie

 1. Alle partijen en kandidaten gescreend.
  Alle partijen voor de verkiezingen in Stabroek zijn gekend. Alle kandidaten passeren de komende dagen U brievenbus, maar wees gerust, ze zijn allemaal gescreend.
  Hier de resultaten:
  -geen enkele kandidaat heeft ooit drugs gebruikt of is drugsdealer;
  -geen enkele kandidaat heeft ooit racistische uitspraken gedaan;
  -er zijn geen fraudeurs bij, zij hebben alle braaf hun rekeningen betaald;
  -tot nu toe zijn er geen leden van “Schild en Vrienden” bij, het parket is nog bezig met zijn onderzoek;
  -alle betalende mandaten zijn doorgegeven (???);
  -daar er de ronde doet dat er aanhouderij is tussen de kandidaten, is tot op heden nog niet bewezen;
  -iedere kandidaat kan zelf gaan stemmen, er is niemand met een enkelband;
  Filip De Koning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder