Snelbuslijn tussen Beveren en Brecht door haven wordt onderzocht

De Lijn onderzoekt de mogelijkheid tot het inleggen van een snelbuslijn tussen Beveren en Brecht Noorderkempen. De lijn zou lopen  via Stabroek, Kapellen en Brasschaat. De betrokken gemeenten helpen mee aan het onderzoek. Dat heeft minister Hilde Crevits (Mobiliteit) donderdag aangekondigd in het Vlaams Parlement.
De snelbusdienst zou via de Liefkenshoektunnel het volledige havengebied met beide Scheldeoevers verbinden. De snelbus rijdt ook door naar de gemeenten waarvan de inwoners voor een relatief groot deel werken in de Antwerpse haven. Deze lijn kan dus een grote rol spelen in het woon-werkverkeer naar en van de haven. Zeker als aanvullend vervoer, door de bedrijven zelf georganiseerd, inspeelt op de snelbuslijn.
Het nut van de snelbusdienst tussen Beveren en Brecht Noorderkempen wordt trouwens ook aangetoond door een gebiedsevaluatie van de regio Noord-Antwerpen op het vlak van openbaar vervoer. Zij werd uitgevoerd door de intercommunale Igean in samenwerking met de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Wuustwezel en Zoersel. Ook De Lijn Antwerpen werkte hieraan actief mee.
Vlaams volksvertegenwoordiger Dirk de Kort bracht de gebiedsevaluatie vorige week onder de aandacht in de commissie voor Mobiliteit en Openbare werken in het Vlaams Parlement. Hij deed dat naar aanleiding van een toelichting door Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn, over de vertrammingsprojecten in Vlaanderen. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *