Definitieve plannen voor Krekelberg te Hoevenen goedgekeurd.

Het Stabroekse college heeft de definitieve plannen voor een heraanleg van de Krekelberg goedgekeurd. De riolering zal aangelegd worden met subsidie van de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM). Als de noodzakelijke subsidie snel wordt toegezegd wil de gemeente begin volgend jaar starten met de werken.
Na proefopstellingen, verschillende inspraakvergaderingen en heel wat studiewerk is de kogel door de kerk. Het dossier Krekelberg ligt in zijn definitieve plooi en de plannen zijn goedgekeurd door het college. “We hebben beslist om de werken te starten aan de Bonapartelaan en ook het dubbelrichtingsverkeer in de Krekelberg blijft behouden. Na uitbraak van bestaande verhardingen, en de aanleg van een riolering, zal er aan het uitzicht van de nieuwe Krekelberg niet veel verschil te merken zijn. Om het landelijke karakter van de streek te bewaren blijft de vroegere kasseiverharding overal behouden” zegt schepen voor openbare werken Pierre Bels (Open Vld). “De bestaande verharde stroken naast de kasseiweg, blijven overal behouden als wandel- en fietspad. Op het kruispunt van de Krekelberg met de Hoge Weg komt een rotonde met veilige oversteken voor fietsers en voetgangers. In het volgende gedeelte van de Krekelberg, stuk Ettenhoven, is plaats om naast een rijweg van 5 meter ook een dubbelrichtingsfietspad aan te leggen”. De gemeente wil volgend jaar starten met de werken en heeft een subsidiedossier overgemaakt aan de VMM. “Of dat zal lukken, hangt af van de VMM” zegt Pierre Bels. ,”Volgens hun beloften zouden de gelden volgend jaar vrijgemaakt worden maar zekerheid hebben we niet gekregen. De gemeente heeft in alle geval de subsidie nodig om de werken te financieren en moeten dus noodgedwongen wachten tot we de definitieve toezegging ontvangen”.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder