Sluitingsprijs kiest definitief voor Stabroek en Berendrecht

Het bestuur van de Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen heeft beslist om het parcours van vorig jaar definitief te behouden. Dat wil zeggen dat de top van Belgische- en internationale wielrenners, ook dit jaar, elf maal door het centrum van Berendrecht en Stabroek zullen razen. Door belangrijke wegeniswerken in Kalmthout moesten de organisatoren vorig jaar noodgedwongen het parcours wijzigen en werden voor de eerste maal Berendrecht en Stabroek aangedaan. Wat toen een noodoplossing was wordt nu het nieuwe, en definitieve, gezicht van de Nationale Sluitingsprijs.
De beslissing van het bestuur is vooral ingegeven door het succes onderweg en de vraag van verschillende partijen om het parcours te behouden. Bovendien heeft de gemeente Stabroek en het district Berendrecht, Zandvliet en Lillo een verhoogde financiële bijdrage goedgekeurd. Ook de stad Antwerpen doet een belangrijke duit in het zakje en wordt meteen hoofdsponsor. Het bestuur is vooral tevreden dat de gemeente Kapellen blijft optreden als belangrijkste hoofdsponsor van de Nationale Sluitingsprijs. Niettegenstaande er heel wat minder kilometers worden gereden op Kapelse bodem blijft de gemeente Kapellen de Sluitingsprijs een warm hart toedragen. Voorzitter Marcel Denisse is uiterst tevreden met het verloop van de onderhandelingen. Voor secretaris Eddy Carpentier kreeg de omloop van vorig jaar ook goede kritieken van zowel renners als sportbestuurders. Parcours
Op dinsdag 11 oktober wordt de 78ste Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen verreden. Het definitieve parcours van de Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen is 16,8km lang en de renners zullen 11 ronden afleggen. Dat wil zeggen dat er vanaf de start in Putte-Kapellen om 12u30, ongeveer elke 20 minuten een doortocht van de renners zal zijn. De laatste ronde van de renners zal rond 16uur aanvangen in Kapellen.
Meer gegevens over de Sluitingsprijs vindt u in onze Poldermagazine van 18 maart.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder