Sjachermarkt lokt duizenden dagjestoeristen naar Lillo

Reeds van ’s morgens vroeg kwamen de koopjesjagers toe

LILLO – De Sjachermarkt in Lillo, die plaatsvond op zondag 20 augustus, bleek andermaal een succes te zijn. Op de parking aan de Scheldelaan in Lillo was het aanschuiven met de auto, om een plaatsje te bemachtigen. Ook de rij auto’s langsheen de beide zijde van de Scheldelaan bood een herkenbaar zicht.

Goed vier uur in de morgen kwamen de eerste standhouders toe. Een uurtje later waren de eerste kopers al op koopjesjacht.

De organisatoren Philippe Van Iersel, Guy Van de Ven en Hugo Quirynen blikken tevreden terug op deze editie. “We konden op bijna 100 stands rekenen” zegt Philippe.  De sjachermarkt is een vaste waarde in onze regio en ver daarbuiten. De familie Van Agtmael nam jarenlang de organisatie op zich. In 2015 organiseerde zij, na de 25 keer, voor het laatst de sjachermarkt. Er volgden nadien nog verschillende organisatoren hen op, maar bleken uiteindelijk geen sterkhouders te zijn. Kwam er nog de corona tussen, en velen dachten dat de sjachermarkt voorgoed verleden tijd was. Toen kwam echter Gerard van de Ven, Den Trip, met het voorstel om de traditie verder te zetten. Helaas overleed Gerard vorig jaar in mei. Als eerbetoon aan Gerard hingen overal affiches met foto’s van den Trip. Gerard zijn zoon, Guy, zette het werk van zijn vader verder.

Langsheen de inrijweg van Lillo stonden kraampjes opgesteld

Het was al van ’s morgenvroeg een gezellig drukte op de sjachermarkt. De waterbus bracht nog eens extra volk naar de markt. Er viel dan ook van alles te kopen. Van jarretels voor een paar cent, tot bronzen beelden van bijna 2.000 euro.  Het terrein dat eerder al werd vrijgemaakt voor de boekenmarkt, de week voordien, werd nu ook ingepalmd met standhouders. Ook een deel van het Kazerneplein kon nu dienst doen.

Niets dan tevreden gezichten zowel bij de sjacheraars als bij de koopjesjagers!

Op het Kazerneplein was plaats voor enkele standen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *