Sjachermarkt Lillo? Die komt er zeker!

de dreef naar de parking aan de Scheldelaan

LILLO – Organisator Guy Van de Ven wil meteen alle geruchten over het al dan niet doorgaan van de jaarlijkse Sjachermarkt de kop indrukken. “Op 20 augustus gaat de Sjachermarkt door!”


Dat stellige antwoord kan je dus niet verkeerd interpreteren. Guy Van de Ven: “Ook ik kreeg vragen over de Sjachermarkt van dit jaar en hoorde misleidende geruchten, maar ondanks de werkzaamheden in Lillo, wordt het Scheldedorpje op de eerste zondag na 15 augustus de thuisbasis van sjacherkramen en bezoekers.”
“Het wordt een aangepast editie, want de wegwerkzaamheden halen het gewone schema helemaal onderuit. Puzzelen, opnieuw bekijken schuiven met standen en kijken naar alternatieven. Niet gemakkelijk, maar ik weet dat het lukt”, verzekert Guy Van de Ven. “Veel standhouders die er vorig jaar bij waren, hebben opnieuw toegezegd”
De kasseien toegangsweg naar hartje Lillo, de daarop aansluitende Tolhuisstraat, de Havenmarkt, Omwentelingstraat en de dreef naar de parking aan de Scheldelaan vormen het toneel van de komende sjachermarkt. Het Kazerneplein en de straatjes die daarop uitkomen, kunnen niet meedoen.
Continuïteit
In deze moeilijke omstandigheden toch een sjachermarkt organiseren is volgens Guy Van de Ven de enige juiste beslissing. “Wanneer je een topevenement als dit niet laat doorgaan, betekent dat het begin van het einde. Deze editie is dus levensnoodzakelijk om de toekomst te garanderen. Creatief denken is nu meer dan vroeger essentieel”, onderstreept Guy Van de Ven.
Info: hqu@skynet.be
(erva)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *