Situatie A12 afrit Zandvliet gewijzigd – bedrijven in de haven beter bereikbaar

Om het oponthoud aan de grens tussen België en Nederland zo beperkt mogelijk te houden naar aanleiding van de ingevoerde controles (Corona-maatregel), is de verkeerssituatie op de A12 aangepast. 
Auto- en vrachtwagenverkeer wordt in gescheiden stromen naar de bestemming geleid. Bovendien werd op de A12 de afrit Zandvliet in de richting van Nederland afgesloten.

Dit heeft echter geleid tot een ongewenst neveneffect: de bereikbaarheid van het noordelijk deel van de Antwerpse haven kwam in het gedrang. Op vraag van bedrijven hebben Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Alfaport Voka aangedrongen om bijkomende maatregelen te nemen. 

De verkeerssituatie is op heden als volgt aangepast:
Voor inkomend verkeer met bestemming haven:
1. Vrachtvervoer (+3,5t) en collectief bedrijfsvervoer:
–    Komende van Nederland: A12 via complex Zandvliet (afrit 11) en aansluiting maken met de N101 (Scheldelaan) via de Noordlandbrug.
–  Komende van Antwerpen (R2): – ofwel via A12 en R2 (Tijsmanstunnel).         Hou rekening met eventuele wachttijden aan Berendrechtsluis wegens defect. – ofwel via A12 en complex Zandvliet aansluiting naar N101 (Scheldelaan). Deze doorgang is gecreëerd exclusief voor dit havengerelateerd verkeer. Hou rekening met mogelijke filevorming vanaf Stabroek/Hoevenen omwille van interferentie met vrachtverkeer richting Nederland.

2. Personenvervoer (werknemers haven) en lichte vracht (-3,5t):
Voor personenwagens is op de A12 afrit Zandvliet volledig gesloten. Volgende alternatieven om de haven te bereiken:
– Komende van Nederland: Via A12 via het grensovergang (steeds op vertoon van accreditatie/badge werkgever) naar ofwel Scheldelaan (via complex Zandvliet) ofwel via R2 en Tijsmanstunnel.
– Komende van Antwerpen: Via A12 en R2 (Tijsmanstunnel). Hou rekening met eventuele wachttijden aan Berendrechtsluis wegens defect. Personenverkeer kan wel over de sluisdeuren rijden (hoogtebeperking 2,7 m)
– Komende van Stabroek: via complex Stabroek naar Antwerpsebaan (thv 730) envia Tijsmanstunnel naar R2

Voor uitgaand verkeer blijven alle verkeersbewegingen mogelijk en zijn er geen afsluitingen van toepassing.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *