Kansarme leerlingen en cursisten ontvangen laptop en gratis internet van provinciale scholen

De provinciale secundaire scholen PIVA, PTS Boom, PTS Mechelen, avAnt en PITO Stabroek en het provinciaal volwassenenonderwijs CVO Vitant begeleiden zoveel mogelijk hun leerlingen en cursisten thuis met hun studies. “Om iedereen de kans te geven om afstandsonderwijs te volgen, leverden de leerkrachten de voorbije week laptops en Chromebooks aan huis”, vertelt Luk Lemmens, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs. “Voor zij die het nodig hadden, gingen de provinciale scholen ook in op het aanbod van Telenet voor gratis internet.”

Na één week gesloten scholen en online onderwijs, merkten de leerkrachten uit het provinciaal onderwijs dat sommige leerlingen en cursisten geen enkele online taak hadden gedownload. Daarom ondernam de provincie begin deze week actie. De betrokken leerlingen en ouders werden gecontacteerd en er werd gepolst naar de oorzaken.

Gedeputeerde Luk Lemmens: “Een computer en internet zijn uiteraard essentiële zaken om online onderwijs te volgen. Toch is dat niet voor iedereen evident. Daarom beslisten we om de aanwezige laptops en Chromebooks in onze provinciale scholen ter beschikking te stellen aan leerlingen die daar nood aan hadden. Dit materiaal wordt normaal tijdens de les in de school gebruikt, en mag niet uitgeleend worden. Maar nu maken we een uitzondering. Zeker bij het volwassenenonderwijs CVO Vitant waar heel wat cursisten bezig zijn met het behalen van hun diploma middelbaar onderwijs of hun cursus Nederlandse taal, was de nood het hoogst. Alles werd door onze leerkrachten op een veilige manier aan huis geleverd.”

foto: Prov. Antwerpen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *