Sint-Ludgardis Antwerpen bespoedigt rietherstel in Opstalvallei

Op vrijdag 15 september reist Sint-Ludgardis, een middelbare school uit hartje Antwerpen, naar een uithoek van het Antwerpse grondgebied om de natuur in Berendrecht een handje toe te steken. Ze zijn niet aan hun proefstuk toe: al vele jaren helpt de school de natuur in de Noord-Antwerpse regio vooruit met een jaarlijkse werkdag. Voor vele jongeren die doorgaans vertoeven in het stedelijke milieu is dit een hele openbaring!
Net als vorig jaar komen ze werken in de Opstalvallei. Omdat in dit compensatiegebied vooral rietuitbreiding nodig is om zeldzame rietvogels terug een thuis te geven, helpen ze vandaag mee om de opschietende wilgen tussen het riet tegen te gaan. Gewapend met een schop gaan de leerlingen de kleine boompjes te lijf om ze met wortel en al te verwijderen. Deze houden immers de aangroei van het riet tegen.
We verwachten zo’n 130 leerlingen, vergezeld door een 8-tal leerkrachten. De helft gaat in de voormiddag op wandel in het gebied om kennis te maken met de bewoners van de Opstalvallei en de samenwerking tussen het havenbedrijf en Natuurpunt, die de realisatie van dit gebied mogelijk maakt. De andere helft probeert ondertussen al een deel van de wilgen onder controle te krijgen. In de namiddag wisselen de groepen om. Vrijwilligers van Natuurpunt Antwerpen Noord zullen de leerlingen begeleiden tijdens de beheerwerken en de wandeling.
Het belooft een leuke dag te worden voor iedereen!
Trefpunt: vanaf 10u, Fietspad op de hoek Reigersbosdreef en Antwerpsebaan (ter hoogte van het Teutebos) in Antwerpen, Berendrecht.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *