Sint Hubertuswijding te Kapellen

In Kapellen werd het naamfeest van Sint Hubertus gevierd op zondag 7 november. De dag begon met de traditionele misviering in de Sint-Jacobuskerk. Nadien trok iedereen naar het gemeentepark van Kapellen voor de dierenwijding.

Bij zowel de misviering, die opgedragen werd door pastoor Jef Cleymans, als de wijding zorgden de jachthoornblazers van Waldo uit Vorst-Laakdal voor aangepaste muziek. De dierenwijding zelf gebeurde door pastoor Staf Bayens van de parochiekerk van Hoogboom.
De opkomst van paarden en huisdieren was dit jaar minder, maar alle dieren werd door pastoor gezegend en kregen een lekker snoepje mee naar huis.
Na de wijding trokken de paarden en huifkarren, onder begeleiding van de politie, naar het privédomein Wolvenbos waar de ruiters, menners en helpers iets konden nuttigen.

Al meer dan 35 jaar heeft deze dierenwijding plaats. Mede-organisator Herman Willekens hield eraan iedereen te bedanken: de parochie, de gemeente Kapellen, alle helpers en zeker ook de sponsors.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder