Sint Catharinaschool nam afscheid van ‘haar politieman’ Luc JongenelenDinsdag  31 mei namen de leerlingen van de Sint Catharinaschool te Stabroek afscheid van Luc Jongenelen, bij zijn laatste werkdag als politieman.

Luc is de politieman die jarenlang zorgde voor een verkeersveilige omgeving rond de school. De man die de kinderen hielp bij het oversteken, die zich steeds inzette voor de veiligheid van de kleuters en leerlingen van de lagere school.  Die de leerlingen, samen met zijn collega’s, begeleidde op fietsuitstappen of te voet wanneer een bont gezelschap in de carnavalsstoet door de Stabroekse straten trok.   Hoelang hij precies aan de schoolpoort heeft gestaan, weet hij niet te zeggen.  Wel dat hij bijna iedereen  kent. De kleuters en leerlingen van toen zijn nu de jonge ouders en zelfs de grootouders, die alsmaar jonger zijn, herinnert hij zich als schoolgaande jeugd.

De leerlingen en kleuters, vergezeld van hun ouders, namen dinsdag dan ook massaal afscheid van hun favoriete agent.  Er werd gezongen en gedanst en Luc plaatste zich als een  jonge gast tussen het jeugdig geweld. De danspasjes had hij de avond tevoren al ingestudeerd van de dvd die hij daags voordien had gekregen bij de uitreiking van de verkeersdiploma’s.


Verkeersdiploma’s


Maandag werden in de school de verkeersdiploma’s aan de leerlingen van het zesde leerjaar uitgereikt.  Een gans jaar fietsten zij wekelijks door het dorp, onder begeleiding van verkeersouders, om leren om te gaan met het soms  zo gevaarlijke een drukke verkeer.  Vorig week werd dan een zeer strenge evaluatie gemaakt met turnkracht Lieve Bervoets, verantwoordelijke voor het verkeersbeleid van de school,  de fietsouders en Politiezone Noord.  26 leerlingen behaalden het diploma. De anderen leerlingen kregen een superbrevette. Ook de klas waarvan de leerlingen het meest met een fluovestje naar school kwamen werden beloond. Het vijfde leerjaar van juf. Inge mag een dagje gaan mini-golfen.

Luc Jongenelen en collega Patrick  D’Haen mochten  de diploma’s uitreiken. Alle leerlingen kregen nog een sleutelhanger van de politie. En omdat het Luc zijn laatste activiteit was voor de school werd hij zelf door de verkeersouders bedacht met een verkeersdiploma en hadden de leerlingen nog enkele zelfgemaakte geschenkjes voor hem.

Directeur Guy Devries, dankte Luc voor zijn inzet en had van gans de school nog een superverrassing voor hem. Op dvd brachten zij via dans en een lied nog een ode aan ‘hun politieman Luc Jongenelen’.   De dvd die hij ’s avonds tot driemaal toe had bekeken, wist hij te vertellen. En het kwam hem  goed van pas. Zo kon hij op zijn laatste werkdag , bij zijn afscheid op de speelplaats zijn danskunsten tonen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *