Sfeervolle markt en kindervermaak te Essen


Voor een sfeervolle markt met uiteenlopende streekproducten, kindervermaak, muziek en een drankje hoeft u deze zomer niet per se in Zuid-Frankrijk te zijn. In het prachtige domein van het Karrenmuseum in Essen slaan zondag 30 juli zo’n vijftig marktlui hun kramen op. Speciaal voor de jongsten is er bovendien een gratis kinderrommelmarkt.
De poorten van het museumpark gaan zondagvoormiddag al om 10.00 uur open. “Er valt die dag van alles te beleven”, vertelt evenementencoördinator Katia De Clercq. “We hebben de inspiratie gehaald bij de eeuwenoude jaarmarkten, waar bijvoorbeeld boeren en leurders vaak met hun stootkar vol waren naartoe trokken. Mede vanwege de bijzonder geslaagde eerste editie van vorig jaar met zo’n 3.300 bezoekers, meldden zich al snel tientallen standhouders voor een volgende deelname aan onze Zomermarkt. Zij richten hun kramen in met kleding, verse groenten en fruit, sieraden, speciale dranken en likeuren en artisanale streekproducten. Centraal op ons marktterrein kunnen bezoekers even uitrusten op een gezellig terras, waar heel de dag live muziek klinkt en bij de Zomerbar een drankje kan worden besteld.”
Kinderrommelmarkt
Het Karrenmuseum wil graag ook zijn jonge bezoekers de kans geven om deel te nemen aan de Zomermarkt. Speciaal voor hen organiseert het museum de Kinderrommelmarkt. Ook vanaf 10.00 uur kunnen de kinderen speelgoed of kleding verkopen. Een mooie manier om deze spullen een volgende bestemming te geven en natuurlijk kan er zo een centje worden bijverdiend. Deelname is gratis, maar de jeugdige deelnemers dienen zich wel in te schrijven via info@karremuseum.be. Zij ontvangen dan een bevestiging en verdere richtlijnen. Voor jong en oud zijn er bovendien Vlaamse volksspelen waar zij zich samen mee kunnen uitleven.
De Zomermarkt in het Karrenmuseum is gratis toegankelijk en duurt zondag 31 juli van 10.00 uur tot 18.00 uur. Meer informatie is te vinden via www.karrenmuseum.be.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *