Sfeervol kerstfeest voor jong en oud in het Karrenmuseum

Winterfeest
Wie graag met familie en vrienden wil proeven van een sprookjesachtige kerstsfeer, brengt zondag 20 december best een bezoek aan het Winterfeest in het Karrenmuseum. In het gratis toegankelijke museumpark kunnen kinderen naar hartenlust op ezeltjes rijden en knutselen in hun eigen werkatelier, is er een kerstmarkt met ruim 30 kraamhouders, kan er worden genoten van muzikale optredens en poppenkastvoorstellingen en valt er natuurlijk heel wat lekkers te smullen.
“Het doet ons enorm deugd dat steeds meer bezoekers de jongste jaren de weg weten te vinden naar het Winterfeest in het Karrenmuseum,” vertelt publieksmedewerker Katia De Clercq. “Afgelopen jaren ontvingen we telkens meer dan duizend bezoekers die op deze manier de kerstvakantie sfeervol inzetten. Het succes van het concept is de gemoedelijke sfeer die er steeds heerst en dat we het heel belangrijk vinden dat onze favoriete bezoekers, de kinderen, het goed naar hun zin hebben.”
Volop kindervermaak
Voor de jonge bezoekers staat er op zondagmiddag heel wat vermaak op het programma. Heel de middag rijden er in kerstsfeer uitgedoste ezeltjes door het park waar zij gratis op mogen meerijden, er zijn boeiende poppenkastvoorstellingen, een goochelaar komt zijn kunsten vertonen en speciaal voor dit Winterfeest mogen kinderen voor één dag het werkatelier overnemen waar normaal koetsen en wagens worden gerestaureerd. Onder leiding van een aantal ervaren knutselexperts mogen zij daar bij de warme houtstoof een origineel knutselwerk maken.
Kerstmarkt
“Natuurlijk valt er voor de ouders en grootouders ook van alles te beleven,” vervolgt Katia enthousiast. “Zo zijn we er ook dit jaar weer in geslaagd om onze kerstmarkt verder uit te breiden. Bezoekers kunnen voor een breed en origineel aanbod van kerstaankopen terecht bij inmiddels meer dan 30 kraamhouders. Bij de overdekte Winterbar en de vuurkorven kunnen bezoekers zich die middag opwarmen. Zij kunnen daar niet alleen genieten van warme hapjes en drankjes, maar er zijn ook muzikale optredens van kinderkoor De Notenkrakers en volwassenenkoor Kobra uit Wuustwezel.
Kerstfoto
Wie nog op zoek is naar een originele kerstfoto van zijn gezin, familie of vrienden, kan deze gratis laten maken in het onthaalgebouw van het Karrenmuseum. Daar is een kerststal opgebouwd waar bezoekers in kunnen poseren en er staat een verkleedkoffer om volledig in de juiste stijl te worden vereeuwigd. Bezoekers krijgen de foto na het Winterfeest per mail toegestuurd. Kortom, er valt voor iedereen heel wat te beleven. De toegang tot het Winterfeest is gratis en de poorten zijn op zondag 20 december geopend tussen 13.00 en 18.00 uur.
Winterfeest in het Karrenmuseum – Zondag 20 december, 13.00-18:00 uur
Moerkantsebaan 52 in Essen – Gratis toegang – www.karrenmuseum.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.