Seizoen VK Geel Zwart 89 start met match beker Jos Huybrechts tegen 7de United uit Brasschaat

Begin september, dus tijd om het nieuwe seizoen te beginnen. Ook dit jaar was dat weer met een match voor de beker Jos Huybrechts. Tegenstander was 7e united uit Brasschaat-Donk, een nieuwe ploeg in ons verbond, zodat het moeilijk in te schatten was hoe goed de tegenstand wel zou zijn. Ook nieuw zijn enkele spelers bij Geel Zwart, nl. Christof Wijnants en Sven Vermeulen die onze rangen komen versterken. Tel daar ook nog Dave Duval bij, die terug gekomen is, dat zijn er toch al 3 nieuwe bij. Maar voor nog wat versterking zijn wij nog op zoek naar een speler of 3-4 om een rustig seizoen te kunnen spelen. De match dan; (onder leiding van de heer Smeets Nic) en die begon heel goed voor de thuisploeg. Want al na 16 seconden!!! Stond het 1-0 voor. Waarschijnlijk de snelste, zoniet toch bijna, uit de bekergeschiedenis van Geel Zwart. De match werd afgetrapt, en na enkele tussenstations achteraan stuurde Alex Maher de bal diep. Daar was het Tom Sarra Ribo die alleen op doel af ging en de keeper kansloos liet. En amper 4 minuten later herhaalde dit scenario zich nog eens. Ditmaal was het Christof die de bal diep gaf op Tom, dewelke goed de verdediger afhield, en zo al zijn 2e kon netten. 2-0 na amper 4’, het kan slechter. Ook daarna hield GZ89 de match in handen, maar begonnen zich toch al enkele slordigheden zich voor te doen. Maar deze waren niet van dien aard om te spreken van een verzwakking, en zo werd de stand behouden tot aan de rust.
Ook in het begin van de 2e helft hield de thuisploeg het spel in handen, maar stilaan begonnen de bezoekers de druk wat op te voeren. En dat leverde in de 13e’ de aansluitingstreffer op. Iets te veel vrijheid geven aan hun rechtsbuiten, maakte dat hij ongehinderd op doel kon trappen en ook te scoren. En vanaf toen leken de mannen van GZ89 iets zenuwachtiger te worden. Veel diepe ballen die niet aankwamen, te laat een vrije man aanspelen, zichzelf vastlopen, het ging niet meer zo vlot. En tel daar dan ook nog eens de gelijkmaker bij, het verschil met de eerste helft was groot. Die gelijkmaker viel in de 19e’ na een vrije trap. Daarna kon het alle kanten op, en was het duidelijk dat als er nog iemand scoorde, die verder zouden bekeren. Maar er werd niet meer gescoord zodat er penalty’s aan te pas kwamen om de winnaar aan te duiden. En daar bleek de thuisploeg toch het beste in, alles er in, en pakte onze keeper Wim Claessens de laatste van de bezoekers. Dus uiteindelijk opdracht volbracht, en op naar de volgende ronde!
Geel Zwart 89: W. Claessens: B.Fissers/ M.Joossens/ Jurgen Braspennincx/ A.Maher/ S.Vermeulen(36’S.Verkuijl)/ M.De Smet/ C.Wijnants/ Johan Braspennincx/ D.Duval/ T.Sarra Ribo.