Scouts Hoevenen zet zich in voor de natuur !

Afgelopen zondag zetten de scouts van Hoevenen en enkele bewoners van de Frans Hotagstraat zich vrijwillig in voor het opruimen van de straat en de bosrand van het Elsenbos. De bosrand lag bezaaid met papiertjes, verpakkingen, blikjes enzovoort. Onbegrijpelijk, want veel van dit afval kan gratis aangeboden worden op het containerpark. Voorts werd tuinafval langs de kant van de weg gevonden.  Ook het dumpen van tuinafval is een vorm van sluikstorten. “Jammer, want thuis composteren is niet zo moeilijk,” aldus Julie, een lid van de scouts.

Als mensen afval zien liggen gooien zij er makkelijker iets bij. Een opruimactie was dus noodzakelijk. Gewapend met handschoenen en de nodige plastic zakken vlogen de leden van de scouts er stevig in. De afvalberg was enorm,  maar alles werd netjes gesorteerd. De leden van de scouts kuisten de straat en de onverzorgde bosrand op en maakten zo van deze straat weer een gezellige plek waar fietsers en wandelaars graag even halt zullen houden.

Wegens rioleringswerken wordt de Frans Hotagstraat momenteel opnieuw aangelegd. Naar aanleiding van deze werken sneuvelden meer dan tachtig grote bomen. Zoals de gemeente vorig jaar beloofde zal dankzij heraanplanting van groen en nieuwe verkeersremmende maatregelen deze zone 30 weldra weer fiets- en wandelvriendelijk zijn. De buurtbewoners hopen dat de gracht en berm zo worden ingeplant dat het de biodiversiteit ten goede komt: bijvoorbeeld knotwilgen voor de steenuiltjes en wilde bloemen om vlinders en insecten aan te lokken. Ook voor de scouts is een veilige straat met zone 30 belangrijk. Hoe veiliger de omgeving, des te veiliger kunnen de leden van de scouts zich naar het scoutslokaal begeven.

De buurtbewoners bedankten de scouts voor hun goede daad met enkele zakken koekjes. Helaas: daags nadien had weer iemand zijn tuinafval aan de rand van het bos gestort. De vervuiler betaalt, maar in dit geval komt de vervuiler er makkelijk vanaf…

Inwoners van Frans  Hotagstraat, Stabroek

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder